Το ποσό των 50.000 ευρώ από επιδόματα κατάφερε να αποσπάσει, με πλαστά πιστοποιητικά, ένας 54χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη χθες στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ. στη Νίκαια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 54χρονος χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα που κατάρτιζε ο ίδιος, όπως ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, πιστοποιητικά διαφόρων υπηρεσιών, πιστοποιητικά εργοδοτών, πλαστές σφραγίδες κ.λπ., εμφανιζόταν ως πατέρας 19 παιδιών και με αυτό τον τρόπο κατόρθωνε να λαμβάνει διάφορα επιδόματα από τα Ταμεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ

Επίσης χρησιμοποιώντας τα ίδια πλαστογραφημένα έγγραφα εφοδιάσθηκε με δύο βιβλιάρια του ΙΚΑ (ένα ατομικό και ένα οικογενειακό) καθώς και με ένα ατομικό βιβλιάριο της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών.

Το συνολικό ύψος των επιδομάτων που κατάφερε να αποσπάσει με αυτό τον τρόπο, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 σφραγίδες διαφόρων Υπηρεσιών, ένα πιστόλι κρότου λάμψης και πλήθος αυτοσχέδιων εγγράφων διαφόρων Υπηρεσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook