Τα πράγματα είναι απλά. Για να μπορέσει ο ΟΦΗ να υπάρχει και στο μέλλον, θα πρέπει να βρεθούν χρήματα. Μέσα σε ενάμιση μήνα χρειάζεται 1 εκατομμύριο ευρώ χωρίς τα υπόλοιπα. Με άλλα λόγια, το εν λόγω ποσό θέλει ο Κρητικός σύλλογος για να μπορέσει να πάρει την αδειοδότηση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΟΦΗ

Για την αδειοδότηση

 «Το κομμάτι της αδειοδότησης είναι ένα θέμα που προκύπτει σε όλες τις ομάδες και το καλλιεργούμε από τώρα για να μην υπάρχει πρόβλημα. Μας έχει γίνει μάθημα η περσινή χρονιά και θέλουμε να προετοιμαστούμε καλύτερα, έτσι ώστε να βρούμε τους τρόπους να καταθέσουμε ένα σωστό και πλήρη φάκελο. Μέχρι τις 31 Μαρτίου πρέπει να καταθέσουμε το φάκελο στην Ομοσπονδία και να είναι πλήρης ώστε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται απ’ όλους όσους αγαπάνε την ομάδα να βοηθήσουν. Σε ένα μήνα από τώρα θα πρέπει να έχουμε μαζέψει τουλάχιστον 1εκατομμύριο ευρώ για εξοφλήσουμε τις άμεσες υποχρεώσεις που έχουμε, και τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα πάνω σε αυτό το κομμάτι. Για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ομάδα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Η αδειοδότηση ταυτίζεται και με το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή. Πλέον τα μέτρα έχουν γίνει πολύ αυστηρά και δεν μπορείς να πάρεις αδειοδότηση αν δεν πληροίς τις προϋποθέσεις».

Για την ΑΜΤ

 «Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έχει οριστεί στο 1,7 εκ. ευρώ θα μπορέσουμε να λύσουμε πολλά προβλήματα. Οι δυσκολίες στο οικονομικό είναι αρκετές αλλά το ευχάριστο είναι ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα πάει καλά και μπορεί να πάει και καλύτερα. Από εκεί και πέρα όμως η Β΄ Εθνική είναι ένα πρωτάθλημα που έχει ελάχιστα έσοδα τα οποία δεν φτάνουν για να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα».

Οι τρόποι εύρεσης χρημάτων

 «Οι τρόποι για να μπουν άμεσα λεφτά στο ταμείο της ομάδας είναι η πώληση των αδιάθετων μετοχών, και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου την επόμενη εβδομάδα θα μπει σε ισχύ. Έρχονται δύσκολες μέρες για το σωματείο και δυστυχώς ο χρόνος είναι λίγος. Μας μένει 1,5 μήνας για να διευθετήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα και ο χρόνος μας πιέζει».

Τι γίνεται αν δεν βρεθούν χρήματα

 «Από την αρχή της χρονιάς όλοι που είμαστε στο συμβούλιο της ΠΑΕ δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης σε πολλά γήπεδα. Όλοι γνωρίζετε ότι είναι δύσκολο να επιβιώσει μια ομάδα στη Β΄ Εθνική όπου τα έσοδα είναι πενιχρά. Εύχομαι να επιτευχθεί ο στόχος και να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται αλλιώς ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι αυτή η ομάδα δεν έχει μέλλον. Κάνω λοιπόν ένα κάλεσμα σε όλους , όσους αγαπάνε αυτή την ομάδα, είτε έχουν περάσει από αυτή να βοηθήσουν για την διαβίωση αυτής της ομάδας. Εδώ που φτάσαμε κανείς δεν περισσεύει . Αν είμαστε όλοι μαζί σαν μια γροθιά μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Έκκληση στους επιχειρηματίες

 «Οι επιχειρηματίες του νησιού πρέπει να βοηθήσουν επιτέλους την ομάδα. Δεν μπορεί ένα ολόκληρο νησί να μην μπορεί να στηρίξει μια ομάδα που έχει προσφέρει τόσες χαρές. Πάνω σε αυτό το κομμάτι είναι παράδειγμα προς μίμηση ο κ. Χαλκιαδάκης και η εταιρία του που τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτά που έχει προσφέρει στην ομάδα και για αυτά που θα συνεχίσει να προσφέρει».

Τι κινήσεις θα γίνουν απ’ εδώ και πέρα

 «Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να περάσουμε κάποια μηνύματα για να μπορούμε να έχουμε άμεσα έσοδα και θα γίνει και γραπτώς ενημέρωση στον κόσμο της ομάδας. Πρέπει άμεσα να φύγουν οι αδιάθετες μετοχές και να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ ώστε να μην μπορεί μας αγγίξει κανείς, γιατί ξέρετε καλά ότι όλοι κυνηγάνε αυτή την ομάδα, και με την βοήθεια όλων δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αν καλύψουμε τώρα το 1.7 εκ. ευρώ που προβλέπει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τότε βάση του χρέους που υπάρχει και των ρυθμίσεων που έχουν γίνει με περίπου 2 εκ. ευρώ θα μπορέσουμε να λύσουμε το 80% των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε».

Ο καλύτερος επενδυτής για εμένα είναι ο κόσμος αλλά από την στιγμή που δεν μπορεί να τα καταφέρει στο οικονομικό κομμάτι, θα ήταν πολύ καλό να βρεθεί ένας επενδυτής για να πάρει την ομάδα. Συζήτησα με αρκετούς επιχειρηματίες που θέλησαν να βοηθήσουν αλλά όχι να γίνουν μεγαλομέτοχοι στην ΠΑΕ ΟΦΗ».

Για το δάνειο

 «Το να πάρεις δάνειο στην εποχή που ζούμε είναι μια μεγάλη κουβέντα. Αν ήταν εφικτό να γίνει αυτό εγώ είναι ένα πράγμα που θα το ήθελα. Είναι όμως πολύ δύσκολο στην οικονομική κρίση που περνάμε μια τράπεζα να σου δώσει ένα μεγάλο δάνειο».

Τι είπε ο Ξημέρης

«Υπάρχουν τρεις άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθούμε για να λύσουμε άμεσα το οικονομικό μας πρόβλημα. Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με την συσπείρωση του κόσμου που πρέπει να γίνει μεγαλύτερη. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την πώληση του ποσού που υπάρχει από τις αδιάθετες μετοχές της ομάδας και ο τρίτος έχει να κάνει με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτές είναι οι τρεις πηγές εσόδων και θεωρώ ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά. Γνωρίζουμε όλοι ότι το ποσό αυτό είναι δύσκολο να απορροφθεί από τον απλό κόσμο , γι΄αυτό κάνω έκκληση στους επιχειρηματίες που μας βοήθησαν και πέρυσι να μας βοηθήσουν και φέτος με ένα ποσό της τάξεως των 30 με 50 χιλιάδων ευρώ προκειμένου σε ένα μήνα να μαζευτεί ένα ποσό κοντά στο 1 εκ. ευρώ και να δοθεί λύση. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να βρεθεί ένας επενδυτής».

Τα λόγια του Νομικού Εκπρόσωπου Χρήστου Μιχαλόπουλου

 «Αυτοί οι οποίοι θα συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να έχουν στόχο να καλύψουμε το 1,7 εκ. ευρώ. Αν βρεθούν κάποιοι επενδυτές εγώ παραιτούμαι άμεσα και το λέω αυτό γιατί συμμετέχω εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια και δεν έχω κανένα λόγω προσωπικής προβολής η θέσης». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook