Να λάβει άμεσα μέτρα για την πρόληψη και την πάταξη της πώλησης ως ελληνικά και ειδικά ως Κρητικά, ξένων αγροτικών προϊόντων, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε ανοικτή επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία, ο αγροτικός σύλλογος τονίζει ότι «αφήνετε να μπαίνουν ελεύθερα τα προϊόντα απ’ τα Σκόπια με τιμολόγια τα οποία αναγράφουν χώρα προέλευσης «Μακεδονία».

 Αυτό σημαίνει ή ότι έχετε αποδεχτεί την ονομασία και τους έχετε παραχωρήσει δικαιώματα ή ότι οι ελεγκτές και τελωνιακοί στους οποίους αναθέτετε τους ελέγχους, έχουν γευτεί κατά καιρούς υπέρογκα ποσά με αντάλλαγμα να κλείνουν τα μάτια σ’ αυτή τη παράνομη διαδικασία…Όπως και να’ χει και στις δύο περιπτώσεις ευθύνεστε εσείς… Το Φ.Π.Α. στα μεταφορικά έχει φτάσει στο 23% στα είδη συσκευασίας 23% και στα περισσότερα αγροτικά εφόδια 23% με αποτέλεσμα να έχετε φτάσει το κόστος παραγωγής στα ύψη που ξεπερνάει στη τομάτα τα 0,87 λεπτά.

Με τις εισαγωγές αυτές δεν μειώνεται η τιμή στον καταναλωτή παρά μόνον στον παραγωγό, τονίζει ο αγροτικός σύλλογος και προσθέτει: Οι έμποροι με τη σειρά τους εκμεταλλεύονται την οικονομική κατάσταση του καταναλωτή και φέρνουν προϊόντα απ’ έξω με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλή τιμή.

Καμία ασφάλεια και καμία ποιότητα όπως και με τις εισαγωγές από την Αλβανία, τα Σκόπια και τη Τουρκία, τα οποία προϊόντα τους καλλιεργούνται υπό άθλιες συνθήκες με φυτοφάρμακα απαγορευμένα εδώ και 20 χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας. Κανείς σας βέβαια δεν έχει βρει σε λιανική πώληση προϊόντα από αυτές τις χώρες, διότι φυσικά πωλούνται ως Ελληνικά..

Εσείς θα θέλατε να ταΐζετε τις οικογένειές σας με τέτοια κηπευτικά τα οποία είναι εντελώς ανασφαλή..;» διερωτάται ο αγροτικός σύλλογος, ενώ στην επιστολή επισημαίνονται και τα εξής :

\” Ακούσαμε και μια άποψη υπουργών εντελώς ανυπόστατη, πως η αιτία για όλα αυτά είναι το ότι εμείς δεν παράγουμε ποσότητες.. Εμείς λοιπόν σας ενημερώνουμε ότι παράγουμε μέχρι και 30 τόνους κηπευτικά ανά στρέμμα, με σκληρή και επίπονη προσωπική εργασία, την οποία γνωρίζουν μόνο οι αγρότες και δεν έχουμε και την απαίτηση να την κατανοήσετε εσείς απ’ τις «χρυσές» σας πολυθρόνες.. Σας διαβεβαιώνουμε πάντως ότι οι ποσότητες που παράγουν οι αγρότες της χώρας μας μπορούν να καλύψουν άνετα την αγορά μας και δεν χρειάζονται τέτοιου είδους εισαγωγές.

Ο κ. Σαρκοζί μείωσε τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων στο όνομα της κλιματικής αλλαγής βάζοντας φόρους στα εισαγόμενα προϊόντα με τη δικαιολογία ότι παράγουν διοξείδιο του άνθρακα με τη μεταφορά τους. Γι’ αυτό λοιπόν σταματήστε τη δικαιολογία του τύπου «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι», πετάξτε αυτή τη καραμέλα απ’ το στόμα σας, έχει πλέον αλλοιωθεί και στο τέλος θα σας πειράξει..

Δείξτε ενδιαφέρον, απαγορεύστε αυτές τις παράνομες ενέργειες εις βάρος μας και κάντε επιτέλους πράξη ένα αίτημα των Αγροτών και Πολιτών σας, να ακούσετε και εσείς ΜΙΑ φορά από ’μας «Μπράβο, κάνατε σωστά τη δουλειά σας»..

Και τέλος, εμείς είμαστε που πληρώνουμε τους υπέρογκους φόρους, τα άδικα χαράτσια, και σίγουρα δεν τα φάγαμε μαζί…!» καταλήγει ο αγροτικός σύλλογος Τυμπακίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook