Να δοθούν κίνητρα για υβριδικά αυτοκίνητα εισηγείται το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο εμφανίζεται θετικό στο ενδεχόμενο να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Χάρης Τσιόκας στον ΒΗΜΑ 99,5.

Ο κ.Τσιόκας τόνισε πως είναι ώριμη η ιδέα να δοθούν κίνητρα για τα υβριδικά αυτοκίνητα και σημείωσε: «Έχουμε ήδη στείλει τις παρατηρήσεις μας στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο οικονομικά στηρίζει το πρόγραμμα. Έχουμε υποβάλει αυτή την πρόταση».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ο κ.Τσιόκας ανέφερε ότι το υπουργείο Μεταφορών είναι θετικό και συμπλήρωσε:

«Είναι θέματα για τα οποία πλέον έχουν ωριμάσει αυτές οι απόψεις, στέκουν επιστημονικά και περιβαλλοντικά. Θέλω να ξέρετε ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν είναι αρνητικό. Βεβαίως τον πρώτο λόγο έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εμείς δεν είμαστε αρνητικοί, όπως δεν ήμασταν με την απόσυρση. Το υπουργείο Μεταφορών βλέπει θετικά το θέμα της πετρελαιοκίνησης και ελπίζω τις επόμενες ημέρες να έχουμε εξελίξεις».