Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από σήμερα στην Κρήτη σύμφωνα με τα όσα είπε στο Flashnews.gr ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας από σήμερα Παρασκευή, η αλλαγή θα εμφανιστεί αρχικά  με την ενίσχυση των ανέμων που θα είναι αρκετά ισχυροί στη Δυτική Κρήτη καθώς επίσης και στα πελάγη που θα φθάνουν τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Γενικά σημειώνει ο κ. Λέκκας ο καιρός θα είναι άστατος, \”με αρκετές νεφώσεις στα δυτικά ενώ δεν αποκλείεται στα δυτικά και τα νότια να σημειωθούν και ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί από τους 13 μέχρι τους 19 βαθμούς κελσίου.\”

Το βράδυ όπως λέει ο κ. Λέκκας αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένηση των ανέμων, ενώ δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

\”Το Σάββατο το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο, με ανέμους λίγο περισσότερο ενισχυμένους, που η ένταση τους θα φθάνει τα 7 και τοπικά 8 μποφόρ στα πελάγη, ενώ πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να εμφανιστούν εντάσεις ακόμα και 9 μποφόρ γεγονός που θα δημιουργήσει ενδεχομένως προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, 6-7 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης θα είναι πιο ασθενείς.\”

Επίσης όπως είπε ο κ. Λέκκας αναμένονται κάποιες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν κάποιες βροχές τις βραδινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

\”Από το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, που θα επιτρέψει τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια, ενώ θα σημειωθούν και κάποιες βροχές στα δυτικά της Κρήτης που θα επεκταθούν και ανατολικότερα, και οι οποίες κατά τόπους δεν αποκλείεται στα νότια και δυτικά να είναι πιο έντονες.\”

Για την Κυριακή όπως τονίζει ο κ. Λέκκας \”θα έχουμε πιο εξασθενημένους άνεμους, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει αρχικά τα 4-5, και λίγο αργότερα τα 3-4 μποφόρ. Οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες ενώ δεν αποκλείονται οι κατά τόπους βροχοπτώσεις αλλά και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και η ελάχιστη θα πέσει στους 11 βαθμούς ενώ η μέγιστη θα φθάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.\”

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την επόμενη εβδομάδα με τους νοτιάδες πρόσκαιρα να ενισχύονται και βροχές κατά περιόδους όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας. Επίσης η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook