Μπαράζ ληστειών μέσα σε διάστημα λιγότερο των 12 ωρών σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε διάφορα σημεία της Αττικής

Η αρχή έγινε στις 20:18 το βράδυ της Πέμπτης στη Νίκαια όπου τρία άτομα αφού έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία κοσμηματοπωλείου, μπήκαν στο εσωτερικό του καταστήματος και με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιού άρπαξαν κοσμήματα μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με κλεμμένο αυτοκίνητο.

Στις 22:32 στη Βάρη τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε μονοκατοικία και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και την σύζυγο του. Στη συνέχεια, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό, έναν φορητό υπολογιστή, κοσμήματα και τα κλειδιά δυο οχημάτων τους.

Περίπου την ίδια ώρα στο Ελληνικό τρία άτομα πλησίασαν αλλοδαπό φύλακα μάντρας με οικοδομικά είδη και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού άρπαξαν διάφορα εργαλεία.

Στις 23:40 στο Ζωγράφου, στην διασταύρωση των οδών Βακχύλιδος και Γρ. Αυξεντίου, άγνωστος με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε την τσάντα μιας γυναίκας που περιείχε χρήματα και προσωπικά της έγγραφα.

Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Αναστασάκη στην ίδια περιοχή δυο άτομα με την απειλή κατσαβιδιού αφαίρεσαν από γυναίκα έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το πορτοφόλι της που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό και έγγραφα.

Στις 04.42 τα ξημερώματα στην Ηλιούπολη τέσσερις άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες μπήκαν σε μονοκατοικία και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και την κόρη της. Στη συνέχεια, αφού χτύπησαν την πρώτη με την λαβή του όπλου στο κεφάλι άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά Ι.Χ. αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν. Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στις 03:11 στην Αγία Βαρβάρα συνελήφθη ένα άτομο γιατί μπήκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου προσπάθησε να αφαιρέσει χρήματα από αλλοδαπό υπάλληλο του καταστήματος. Επίσης συνελήφθη και ο υπάλληλος, υπήκοος Μπαγκλαντές, γιατί τραυμάτισε με ξύλινη δοκό στο κεφάλι το δράστη.

Στις 04:49, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στην Αθήνα τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή αυτόματων όπλων αφαίρεσαν από υπάλληλο χρήματα. Οι δράστες διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα στην Μάνδρα στο 30ο χιλιόμετρο στη παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών δυο άτομα με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.