Στη συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση των εξυπηρετούμενων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Χανίων, προχωρούν τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ) και η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Για την πρωτοβουλία αυτή, δόθηκε συνέντευξη Τύπου, σήμερα , στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, την πρόεδρο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ Νάνσυ Αγγελάκη και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Λιονάκη.

«Ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, μαζί με την τοπική μας Εκκλησία, ανοίγουν για μία ακόμη φορά την αγκαλιά τους σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και εξυπηρετούνται μέσω των Προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι”», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων.

Στο πλαίσιο αυτό – συνέχισε – καλούμε όλους τους συνδημότες μας στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να στηρίξουν την προσπάθειά μας, κάνοντας μια συμβολική πράξη συμπαράστασης και προσφέροντας είδη διατροφής και σίτισης, που θα δοθούν σε 800 περίπου άτομα, σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Χανίων, που χρειάζονται τη βοήθειά μας.

«Πρόκειται για μία ουσιαστική πράξη στήριξης στον συνάνθρωπο και η επιτυχία της εξαρτάται από το ενδιαφέρον, την ευαισθητοποίηση και την συμμετοχή όλων μας» τόνισε ο κ. Σκουλάκης, ο οποίος καταλήγοντας σημείωσε ότι «σε μία εποχή που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και οι άποροι συνάνθρωποί μας συνεχώς αυξάνονται, “όσοι μποροούν, ας βοηθήσουν αυτούς που δεν μπορούν”».

«Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, οι Δομές «Βοήθεια Στο Σπίτι» και ΚΗΦΗ του Δήμου Χανίων πρόκειται να επισκεφθούν τα Άτομα Τρίτης ηλικίας καθώς και τα Άτομα με Αναπηρία, που εξυπηρετούν εδώ και χρόνια, μέσω των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, για να διανείμουν τρόφιμα», τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Νάνσυ Αγγελάκη.

Για το λόγο αυτό – πρόσθεσε – η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, από καιρό έχουν προχωρήσει σε συντονισμένες ενέργειες για τη συλλογή τροφίμων. Σήμερα απευθυνόμαστε σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις του Δήμου μας με την έκκληση να ενισχύσουν με την έμπρακτη συνεισφορά τους την προσπάθειά μας αυτή, για να απαλύνουν έστω και προσωρινά τα προβλήματα των άπορων οικογενειών.

Η κα Αγγελάκη, σημείωσε ακόμη ότι οι οκτώ συνολικά κοινωνικές υπηρεσίες («Βοήθεια Στο Σπίτι» και «Κ.Η.Φ.Η»), που δραστηριοποιούνται στις περιοχές Ελευθερίου Βενιζέλου, Ακρωτηρίου, Νέας Κυδωνίας και Θερίσου, εξυπηρετούν περίπου 800 άτομα συνολικά, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν χαμηλό βιοτικό επίπεδο, λόγω ανεπαρκούς οικογενειακού υποστηρικτικού περιβάλλοντος.

Τέλος, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Λιονάκης, τόνισε ότι «η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, δια του ευαίσθητου ποιμενάρχη της, σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνού και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καιρών, συμμετέχει στην εκστρατεία αλληλεγγύης προς τους 800 συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Στηρίζομε με όλες μας τις δυνάμεις το «Βοήθεια στο Σπίτι» και καλούμε όλους τους φορείς να προσφέρουν ως συμβολική κίνηση, από το περίσσευμα της αγάπης τους. Ας δείξουμε ότι δεν έχουμε φτωχύνει σε αισθήματα», κατέληξε.

Συγκέντρωση των τροφίμων (( κρέας, ρύζι, μακαρόνια, γλυκά ) θα γίνεται καθημερινά, από τις 8 π.μ. – 3.30 μ.μ. στον χώρο του Παλιού Τελωνείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook