Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων στη ΔΕΗ Χανίων, από ιδιώτες και μικρούς επιχειρηματίες, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δώματα και στέγες κτηρίων.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένο αλλά οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ τονίζουν ότι -σύμφωνα με τις αρχικές τουλάχιστον εκτιμήσεις- πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις, οι οποίες θα πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Ωστόσο, για να διευκολυνθεί η διαδικασία και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού, έχει αποφασιστεί να υπάρξει «πλαφόν» στον αριθμό των αιτήσεων που θα γίνονται δεκτές καθημερινά.

Σήμερα πρόκειται να γίνουν δεκτές 60 συνολικά αιτήσεις, ενώ ο αριθμός τους θα αυξηθεί σταδιακά μέσα στις επόμενες ημέρες. Να σημειώσουμε επίσης ότι η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται για τους ενδιαφερόμενους από όλο τον Νομό μόνο στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στα Χανιά (περιοχή Λίμνη Τσόντου).

Οπως ανέφερε στην εφημερίδα ο διευθυντής της ΔΕΗ Χανίων, Μανώλης Κουφάκης, για την υποβολή μιας αίτησης «θα πρέπει να έρχεται ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της οικοδομής ή σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος μπορεί να εξουσιοδοτήσει κάποιον άλλο, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, για να υποβάλλει για λογαριασμό του την αίτηση».

«Σε πρώτη φάση με την κατάθεση της αιτήσεως θα γίνεται από εμάς έλεγχος της πληρότητας του φακέλου και μετά -αν υπάρχει πρόβλημα- θα το γνωστοποιούμε με επιστολή στον πελάτη», σημειώνει ο κ. Κουφάκης και προσθέτει ότι, όπως διαφαίνεται από τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, όλες οι αιτήσεις, των οποίων οι φάκελοι είναι πλήρεις, θα ικανοποιηθούν σε πρώτη φάση. «Οπότε δεν υπάρχει λόγος βιασύνης να έρθουν όλοι τη Δευτέρα το πρωί», συμπληρώνει και επισημαίνει ότι : «Αυτό που είναι σημαντικό για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος και περιμένει απ’ έξω κάθε μέρα είναι ότι θα έχουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό αιτήσεων που θα παραλαμβάνουμε. Τη Δευτέρα, επειδή είναι η πρώτη ημέρα και για να δούμε και πώς θα τρέξει η διαδικασία, θα πάρουμε 60 αιτήσεις. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα παίρνει αριθμό προτεραιότητας, άρα ένας που θα πάρει τον αριθμό 160 δεν έχει νόημα να περιμένει. Την άλλη μέρα θα βγάλουμε έναν καινούριο αριθμό (σ.σ. παραλαβής αιτήσεων) που μάλλον θα είναι αυξημένος».

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτηριακές εγκαταστάσεις», το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό έως το 2019, έχουν δικαίωμα ένταξης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως σχολεία, Νηπιαγωγεία, Νοσοκομεία κ.λπ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook