Δυο σημαντικές εθελοντικές δράσεις στα πλαίσια του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού όπως έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2011, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο 3ο γυμνάσιο Ηρακλείου.

Σε συνεργασία με το Europe Direct Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, και την συμμετοχή του εκπαιδευτικού προσωπικού, οι μαθητές του σχολείου προχώρησαν σε φιλανθρωπικό παζάρι για την ενίσχυση άπορων οικογενειών.

Παρουσιάστηκε ακόμα η σχολική εφημερίδα «Αντιστύλι» προϊόν εθελοντικής δράσης των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου, όπου τα παιδιά απέδειξαν ότι ο εθελοντισμός αποτελεί ευκαιρία για προσφορά, δράση αλλά και για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, που έδωσε το παρόν, εξήρε την πρωτοβουλία των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και του συλλόγου γονέων, λέγοντας ότι ο εθελοντισμός είναι η ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά του ανθρώπου που ενδυναμώνει και δίνει νέο περιεχόμενο στη ζωή των ενηλίκων μεταβάλλοντας έτσι την κοινωνία σε κοινωνία αλληλεγγύης.

Εξάλλου ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου Σταύρος Καλουδάκης δήλωσε υπερήφανος για την μαθητική κοινότητα του σχολείου του το οποίο όπως είπε τα τελευταία χρόνια έχει θεσμοθετήσει δράσεις-εκδηλώσεις που ενισχύουν τον εθελοντισμό.

Μετά την λήξη της εκδήλωσης διανεμήθηκε στους μαθητές έντυπο υλικό πληροφόρησης, σχετικό με τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.