Τρεις εκπληκτικοί Έλληνες μουσικοί από τρεις γωνίες του κόσμου ενώνουν τις εμπειρίες, τη δημιουργικότητα και την αγάπη τους για τη μουσική στις 26 και 27 Δεκεμβρίου 2011 στις 9μμ.

Ο Γιάννης Παυλίδης από το Leeds της Αγγλίας, ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης από την Αθήνα κι ο Πέτρος Κλαμπάνης από τη Νέα Υόρκη δίνουν ένα ραντεβού με τους Έλληνες λάτρεις της μουσικής σε όλη την Ελλάδα.

Το τρίο των καταξιωμένων δεξιοτεχνών θα περιοδεύσει σε επιλεγμένα μέρη σε όλη τη χώρα παρουσιάζοντας original καθώς και κλασσικές συνθέσεις απο το τζαζ ρεπερτόριο – κι όχι μόνο – ενορχηστρωμένες κι ερμηνευμένες με μοντέρνα αισθητική.

Προσκαλούμε όσους αγαπάνε τη μουσική να μην χάσουν την ευκαιρία να απολαύσουν την εμπειρία του \”Παυλίδης, Κλαμπάνης, Κτιστάκης\” τρίο.

Πρόγραμμα συναυλιών:

20/12: NOTOS, Πάτρα
21/12: BLUE NOTE, Καστοριά
22/12: BACARO, Αθήνα

26/12: Πολύ Τεχνείο, Χανιά
27/12: Πολύ Τεχνείο, Χανιά
28/12: Μπισκότο, Ηράκλειο

Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε:

www.petrosklampanis.com
www.jiannispavlidis.com

Ο Γιάννης Παυλίδης γεννήθηκε στη Σουηδία το 1966.Έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα και σε ηλικία δεκαπέντε χρόνων επέστρεψε στη Σουηδία όπου έζησε μέχρι το 1990.Στη Στοκχόλμη πήρε τα πρώτα μαθήματα της Jazz με τον Alvaro Is Rojas και τον Ola Bengtson.

Από το 1990 έως το 1994 σπούδασε στο Berklee College of Music (Magna Cum Laude,Professional Performance Achievement Division Award) με καθηγητές όπως o Jon Damian, ο Rick Peckham, ο Hal Crook, και ο Fred Lipsius ενώ παράλληλα παρακολούθησε και ιδιαίτερα μαθήματα με τον Jerry Bergonzi.

Άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά το 1983 και από τότε έχει εμφανιστεί σε Σουηδία, ΗΠΑ, Σερβία, Ελλάδα, Κύπρο και στην Αγγλία, σε live σκηνές, στην κρατική τηλεόραση και σε διεθνή φεστιβάλ, με μουσικούς όπως ο Γιώργος Κοντραφούρης, o Δήμος Δημητριάδης, ο Νίκος Καπηλίδης,o Μιχάλης Καπηλίδης, o Γιώτης Κιουρτσόγλου, ο Danny Hays, o Manny Boyd, o Φλώρος Φλωρίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, o Διονύσης Σαββόπουλος, o Δημήτρης Ζερβουδάκης και o Νίκος Παπάζογλου.

Από το 2003 είναι κάτοχος MMus (Masters in Music Performance) από το πανεπιστημίου του LEEDS και είναι εγκατεστημένος στην Αγγλία, όπου διδάσκει Jazz και Pop στο Leeds College of Music και στο Leeds Metropolitan University τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Παράλληλα δίνει συναυλίες σε όλη την Αγγλία και στην Ευρώπη σαν επικεφαλής σε σχήματα,στα οποία συμμετέχουν διεθνούς φήμης Jazz μουσικοί όπως ο σαξοφωνίστας David Liebman και ο ντράμερ Αdam Nussbaum.

Το 2008 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Forever Lost”, που περιλαμβάνει συνθέσεις δικές του και του David Liebman, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις της νέας του δουλειάς στην οποία συμμετέχουν ο Adam Nussbaum και ο Γιώργος Κοντραφούρης.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Εκεί πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής θεωρίας και πιάνου. Παράλληλα, ξεκίνησε να παίζει ηλεκτρικό μπάσο.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να φοιτήσει στο Πολυτεχνείο. Όταν κατάλαβε πως οι σπουδές στη ναυπηγική δεν ήταν αυτό που ήθελε, αποφάσισε να δώσει εξετάσεις για το τμήμα μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έγινε δεκτός το 2001. Στην Αθήνα είχε την ευκαιρία να κάνει μαθήματα κλασικής και τζαζ μουσικής, με μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες μουσικούς, καθώς να παίξει και να ηχογραφήσει με κορυφαίους τζαζ καλλιτέχνες. Την περίοδο 2004-2005, είχε τη θέση του κοντραμπασίστα της Jazz Big Band του δήμου Αθηναίων, με την οποία εμφανίστηκε σε όλη την Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Τεχνόπολη στο Γκάζι κ.α.).

Έζησε στο Άμστερνταμ, Ολλανδία (2005-2007), όπου φοίτησε στο Conservatorium van Amsterdam. Την περίοδο δραστηριοποιήθηκε έντονα στη τζαζ σκηνής της Ολλανδίας. \’Εχει διακρυθεί με τα γκρουπ του σε διεθνείς διαγωνισμούς (Hoeilaart Jazz/Βέλγιο, 2008, YPF International Jazz Competition/\’Αμστερνταμ, 2007, Amersfoort Jazz Concours/Ολλανδία, 2007). Επιπλέον έχει εμφανιστεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ της τζαζ, όπως τα Den Haag Jazz/Ολλανδία, Breda Jazz Festival/Ολλανδία, Amersfoort Jazz Festival/Ολλανδία, Bingen Jazz/Γερμανία, Jazz Masters Festival/Ολλανδία, Enschede Jazz Festival/Ολλανδία, Bansko Jazz/Βουλγαρία, Tudengi Jazz/Εσθονία, Palatia Jazz/Γερμανία, 365 Bilbao Jazz/Ισπανία.

Από τo Γενάρη του 2008, ζει στη ΝΥ. Είναι κάτοχος Μaster of the Arts, του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY, Aaron Copland School of Music). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ενορχήσρτρωσης από το Dennis Leclaire αυτοσχεδιασμού από τους John Patitucci, Ron Carter, Jimmy Heath και Jean Michel Pilc. Στο μικρό αυτό το διάστημα έχει κιόλας συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς εκπροσώπους της Νεοϋορκέζικης τζαζ σκηνής (Greg Osby, Paul Bollenback, Gilad Hekselman, David Berkman, Gretchen Parlato, Ron Affif, Yotam Silberstein, Antonio Hart, Samuel Torres, Βodek Janke, Steve Hass κ.α.). Tο πρώτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο CONTEXTUAL, είναι ένα ηχητικό πορτραίτο του κοντραμπάσσου και κυκλοφορεί από την εταιρεία Inner Circle.

Ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης έχει συνεργαστεί στην jazz, latin-jazz, funk και fusion-Jazz μουσική με τους Anthony Jackson, Eric Marienthal, Bireli Lagrene, Tony Lakatos, Bob Francheschini, Brett Garsed, Mark Murphy, Frank Gambale, Mitchel Forman, Alex Foster, Dave Friedman, Bobby Few, Mike Miller, Abram Wilson, Miles Griffith, Greg Beily, Amik Guerra, Soweto Kinch, Denys Baptiste, Jason Yarde, Rex Richardson, Paul Clarvis, Tony Remy, Reiner Witzel, Igor Lumpert, Joel Soto, Τάκη Πατερέλη, Γιώργο Κοντραφούρη, Βασίλη Ρακόπουλo, Δημήτρη Βασιλάκη, Γιώργο Φακανά, Αντώνη Ανδρέου, Δημήτρη Τσάκα, Κώστα Μπαλταζάνη, Δήμο Δημητριάδη,Τάκη Μπαρμπέρη κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ηχογραφήσεων (ECM recording artist, VERVE recording artist).

Στον τομέα διδασκαλίας έχει πολυετή πανεπιστημιακή πείρα ως διδάσκων στο τμήμα μουσικών σπουδών (τομέας Jazz) του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας. Στο παρελθόν έχει διατελέσει καθηγητής drums στο Ωδείο \”Φίλλιπος Νάκας”.

Είναι Διευθυντής σπουδών στο Modern Music School της Αθήνας έχοντας υπό την επίβλεψη του τη διαμόρφωση, εξέλιξη και ομαλή λειτουργία των προγραμμάτων σπουδών, ενώ παράλληλα διδάσκει drums και ιδρυτής-διευθυντής του Modern Music School Heraklion.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook