Eρώτηση κατατέθηκε σήμερα από τη Βουλευτή Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων & Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με θέμα τη μη ένταξη του έργου επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων στα « 166 έργα-σημαίες» για τη χώρα:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου στη λίστα με τα 166 έργα-σημαίες στην Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται το έργο «Επέκταση Κτιρίου Αεροσταθμού, λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων Ιωάννης Δασκαλογιάννης» με συνέπεια οι παραγωγικοί, αναπτυξιακοί και θεσμικοί φορείς της Δυτικής Κρήτης να διακατέχονται από αίσθημα ανησυχίας, ανασφάλειας και δικαιολογημένης αγανάκτησης.

Το έργο αυτό αποτελεί αναμφισβήτητα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή και συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της συνολικής ανάπτυξης του τόπου.
Με δεδομένη την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του φακέλου του προαναφερθέντος έργου συνοδευόμενου από τα τεύχη δημοπράτησης καθώς και τη διαβεβαίωση μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου από το ίδιο Υπουργείο ότι η απόφαση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ εκτιμάται ότι θα εκδοθεί έως το τέλος του 2011, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :

Για ποιο λόγο το έργο επέκτασης του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων Ι. Δασκαλογιάννης απουσιάζει από τη λίστα των 166 έργων προτεραιότητας για τη χώρα ;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook