Νέος απολογισμός των χθεσινών συγκρούσεων ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφάλειας στο Κάιρο -κοντά στην πλατεία Ταχρίρ- κάνει λόγο για «τουλάχιστον δύο νεκρούς και 222 τραυματίες».

Αρκετοί διαδηλωτές υπέστησαν κατάγματα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ διαδηλωτές έριχναν, σποραδικά, βόμβες Μολότοφ και πέτρες. Οι διαδηλωτές έχουν στήσει από τα τέλη του Νοεμβρίου σκηνές μπροστά σε κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας. Επιδιώκουν ο πρωθυπουργός αλ Γκανζούρι να μην μπορεί να έχει καμία πρόσβαση σε αυτά τα δημόσια κτίρια.

Οι διαδηλωτές επισημαίνουν το γεγονός ότι ο νέος πρωθυπουργός υπήρξε συνεργάτης του ανατραπέντος -την 11η Φεβρουαρίου- προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, επομένως δεν έχει θέση στην κυβέρνηση. Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων έδωσε διαταγή «όλοι οι τραυματίες να τύχουν ιατρικής φροντίδας στα στρατιωτικά νοσοκομεία» στο Κάιρο. Τον Νοέμβριο, 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις στην ίδια περιοχή του Καΐρου.