Οι Ιταλοί καραμπινιέροι συνέλαβαν στην διάρκεια επιχείρησης που οργανώθηκε τα χαράματα έντεκα στενούς συνεργάτες του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, φερόμενου ως νέου επικεφαλής της μαφίας της Σικελίας, ή Κόζα Νόστρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην κωμόπολη Καμπομέλο Ντι Ματζάρα, στην περιφέρεια της πόλης Τράπανι. Στη φυλακή οδηγήθηκε, μεταξύ των άλλων, και ο δήμαρχος του Καμπομπέλο Τσίρο Καραβά, ο οποίος είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 2006.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο Καραβά εθεωρείτο «η πολιτική φωνή όλης της μαφιόζικης οικογένειας» έστω κι αν στον τοίχο του γραφείου του είχε κρεμάσει τις φωτογραφίες των δυο εισαγγελέων Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο — θυμάτων της μαφίας που θεωρούνται σύμβολα του αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο δήμαρχος που κατηγορείται για μαφιόζικη δράση είχε ξεκινήσει την σταδιοδρομία του από το κομμουνιστικό κόμμα, μεταπηδώντας, στην συνέχεια, στην μπερλουσκονική Φόρτσα Ιτάλια προτού αλλάξει στρατόπεδο εκ νέου, προσχωρώντας στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Το Καμπομπέλο Ντι Ματζάρα, θεωρείται ένα από τα προπύργια του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, που καταζητείται από το 1993. Όλες οι εισαγγελικές έρευνες τον χαρακτηρίζουν κληρονόμο των δυο μεγαλονονών που έχουν πέσει στα δίχτυα της δικαιοσύνης, του Τότο Ριίνα και του Μπερνάρντο Προβεντσάνο. Η σύλληψή του, αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη πρόκληση για τις ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις και τους δικαστικούς της Κάτω Ιταλίας.

Ο Μεσίνα Ντενάρο είναι σαράντα εννέα ετών, οι εισαγγελείς τον αποκαλούν «φαντομά» και γνωρίζουν καλά ότι έχει μεγάλη αδυναμία σε ακριβά ρολόγια, παπούτσια και ενδύματα. Η όλο και μεγαλύτερη πίεση και οι συνεχείς συλλήψεις των συνεργατών και συνενόχων του, δεν αποκλείεται, όμως, να τον οδηγήσουν σύντομα σε κάποια «μοιραία», λανθασμένη κίνηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook