Το όχι και τόσο φιλελεύθερο καθεστώς του Πεκίνου ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον έλεγχο των όσων γράφονται στο Internet. Έτσι, όσοι Κινέζοι χρησιμοποιούν κάποια υπηρεσία micro-blogging θα πρέπει πλέον να δίνουν το πραγματικό τους όνομα και άλλα προσωπικά στοιχεία.

Ο λόγος είναι προφανής: οι αρχές θέλουν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποιος γράφει τι στο Internet. Ο θρύλος λέει πως όταν κάποιος μοιράζεται μια σκέψη ή μια μαρτυρία που δεν αρέσει στο καθεστώς, οι μυστικές υπηρεσίες αναλαμβάνουν την παρακολούθησή του. Το τι γίνεται αν ο αντιφρονούντας συνεχίζει τις \”προκλήσεις\” είναι κάτι που κανείς δε μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα.

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι οι υπηρεσίες micro-blogging που επηρεάζονται από τη νέα ρύθμιση δεν περιλαμβάνουν το Twitter, το οποίο είναι και εδώ και χρόνια απαγορευμένο στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Κατά την πάγια τακτική τους, οι Κινέζοι απαγορεύουν υπηρεσίες όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube και στη θέση τους δημιουργούν κλώνους με απολύτως ελεγχόμενο περιεχόμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook