Έτοιμος να αντιμετωπίσει ο ίδιος αλλά και οι παίκτες του κάθε είδους δυσκολία που θα προκύψει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δήλωσε ο Τίμος Καβακάς στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παρέθεσε την Τετάρτη (16/2).
Ο τεχνικός του Πλατανιά με αφορμή την εχθρική διαιτησία στο ματς με τη Ρόδο και ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τον Ασπρόπυργο, τόνισε ότι η ομάδα του προετοιμάζεται κατάλληλα ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει ακόμα και σε τέτοιες καταστάσεις. Ξεκαθάρισε δε, ότι η προετοιμασία αφορά αποκλειστικά το αγωνιστικό μέρος και όχι το παρασκηνιακό:

 «Δεν είμαστε ομάδα που θα δουλέψει στο παρασκήνιο. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό το θέμα. Εμείς, για ένα να είσαστε σίγουροι, το τομάρι μας θα το πουλήσουμε πολύ ακριβά. Είμαστε όμως προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Άλλωστε το προπονητικό μας πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει και προπονήσεις όπου μπορεί να παίζουμε με αριθμητικό μειονέκτημα, να σφυρίζει κάποιος εις βάρος μας φάουλ, για να μπορέσουμε από πριν τους ποδοσφαιριστές μας να τους έχουμε σε αυτή την πίεση».

Σε ό,τι αφορά το επερχόμενο ματς με τον Ασπρόπυργο, ο Τίμος Καβακάς το χαρακτήρισε ως πολύ δύσκολο, τονίζοντας ότι η επόμενη αντίπαλος της ομάδας του είναι πολύ δυναμωμένη μετά τις μεταγραφές που πραγματοποίησε τον Γενάρη και την έλευση του νέου προπονητή. Όπως συμπλήρωσε ωστόσο, «σε κάθε παιχνίδι πηγαίνουμε για να παίρνουμε βαθμούς ή βαθμό και αυτό θα κάνουμε και αυτή την Κυριακή»

Ακολουθεί ένα παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο που είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι με δεδομένο ότι ο Πλατανιάς απέχει πια ελάχιστα από την κορυφή, καταλαβαίνουμε ότι η προτεραιότητά του είναι να κερδίσει.

Έχουν μείνει 10 παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, τα οποία για εμάς όλα είναι σημαντικά και εμπεριέχουν ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Έτσι και το παιχνίδι της Κυριακής, έχει τις δικές του δυσκολίες. Παίζουμε με μία ομάδα η οποία ενισχύθηκε το Δεκέμβριο, έχει θετικά αποτελέσματα και προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο. Εμείς θα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Σε κάθε παιχνίδι πηγαίνουμε για να παίρνουμε βαθμούς ή βαθμό και αυτό θα κάνουμε και αυτή την Κυριακή.

Ποιο παιχνίδι εμπεριέχει μεγαλύτερη δυσκολία; Το εντός έδρας με την Ρόδο ή το εκτός με τον Ασπρόπυργο;

Κοιτάξτε, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κανένα δεν είναι ίδιο. Διαφορετικές δυσκολίες υπήρχαν με τη Ρόδο και διαφορετικές θα είναι οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε με τον Ασπρόπυργο. Με τη Ρόδο έγινε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι. Ήταν δύο ομάδες που ισοβαθμούσαν. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι κάτι που δεν θα ισχύσει με τον Ασπρόπυργο, ο οποίος επειδή θα παίξει με τη δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας και μʼ ένα συγκρότημα που κάνει πρωταθλητισμό, θα είναι πολύ πιο αποφασισμένος. Και αυτοί παίζουν για τη σωτηρία τους, δεν έχουν ακόμα εξασφαλιστεί. Καταλαβαίνετε ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίζουμε στην έδρα τους κι έχουν ανάγκη τους 3 βαθμούς.
Τι εκτιμάτε για τον Ασπρόπυργο και τι ομάδα την κρίνετε πέραν των αλλαγών που προέκυψαν στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη;

Έχει ενισχυθεί με παίκτες που ξέρουν την κατηγορία. Θα έλεγα κιόλας ότι με την έλευση του νέου προπονητή, έχουν και θετικά αποτελέσματα. Οπωσδήποτε η ψυχολογία τους είναι ανεβασμένη και θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί και το παιχνίδι που έχασαν την Κυριακή από την Χερσόνησο είχαν ευκαιρίες για να έπαιρναν θετικό αποτέλεσμα.

Σας προκαλεί άγχος, τυχόν κακή αντιμετώπιση από τη διαιτησία από εδώ και στο εξής, με δεδομένα τα παράπονα που υπάρχουν στον Πλατανιά για το παιχνίδι με την Ρόδο;

Άγχος, όχι δεν έχω για τη διαιτησία. Ούτε για το παιχνίδι που παίζουμε τώρα. Την Κυριακή εκνευρίστηκα με τις αποφάσεις και γιʼ αυτό και αντέδρασα έτσι. Θα έλεγα όμως ότι αυτή ήταν και η τελευταία φορά που αναφέρομαι σε διαιτητή ή εκνευρίζομαι σε αυτό το βαθμό που εκνευρίστηκα, γιατί δε νομίζω ότι έχω να βγάλω και κάτι. Το μόνο που κάνω είναι κακό στον εαυτό και την υγεία μου.
Παίρνετε πίσω δηλαδή όσα είπατε την Κυριακή;

Όχι δεν παίρνω τίποτα πίσω απʼ όσα είπα την Κυριακή.

Με δεδομένα τα μεγάλα βαθμολογικά συμφέροντα που διακυβεύονται έως το τέλος του πρωταθλήματος σας προκαλεί ανησυχία;

Κοιτάξτε, εμείς είμαστε μία ομάδα που βασίζεται στο αγωνιστικό κομμάτι. Και εμείς, ως αγωνιστικό τμήμα και η διοίκησή μας, η οποία φροντίζει για το πώς θα είμαστε εμείς καλά. Δεν είμαστε ομάδα που θα δουλέψει στο παρασκήνιο. Και δε μας ενδιαφέρει και αυτό το θέμα. Εμείς, για ένα να είσαστε σίγουροι, το τομάρι μας θα το πουλήσουμε πολύ ακριβά. Στο παιχνίδι με τη Ρόδο διαμαρτυρόμαστε για τις αποφάσεις του διαιτητή στο αʼ ημίχρονο, που μπορεί να μην πάρθηκαν εσκεμμένα αλλά είχε μία κακή διαιτησία σε αυτό το διάστημα. Ακόμα και με εις βάρος μας διαιτησίες πάντως, θα είμαστε πολύ σκληρό καρύδι για όλες τις ομάδες που θα μας αντιμετωπίσουν. Αυτό έχουν δείξει αυτά τα παιδιά και δε μένουμε μόνο στα λόγια σαν ομάδα, αυτό το κάνουμε και πράξη. Δηλαδή, το προπονητικό μας πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει και προπονήσεις όπου μπορεί να παίζουμε με αριθμητικό μειονέκτημα, να σφυρίζει κάποιος εις βάρος μας φάουλ, για να μπορέσουμε από πριν τους ποδοσφαιριστές μας να τους έχουμε σε αυτή την πίεση.

Είναι μέσα στο μυαλό σας τα επόμενα παιχνίδια που απομένουν έως το τέλος ή θεωρείτε ότι το καθένα ξεχωριστά πρέπει να το κοιτάτε αναλόγως;

Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και δύσκολο για μας. Σημαντικό ήταν το προηγούμενο παιχνίδι, και τώρα σημαντικό γίνεται το παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο. Καταλαβαίνετε ότι με νίκη φτάνουμε ακόμα πιο κοντά στο στόχο μας. Λιγοστεύουν τα παιχνίδια. Δεν κοιτάζουμε τίποτε άλλο. Μόνο το παιχνίδι της Κυριακής.

Ποιο θεωρείτε ότι θα είναι το βαθμολογικό όριο για την 1η θέση ή για τις θέσεις που θα πάνε στα μπαράζ;
Δεν το ξέρω. Δε μπορώ να το ξέρω. Μπορεί κάποια ομάδα να κάνει το απόλυτο.

Ισχύει ότι την περασμένη Δευτέρα έκαναν γιόγκα οι ποδοσφαιριστές;

Ναι ισχύει.

Τίνος ιδέα ήταν;

Δική μας, του προπονητικού τιμ. Νομίζω ότι ήταν μία πολύ καλή ψυχοσωματική αποκατάσταση γιατί οι ποδοσφαιριστές δεν κουράζονται μόνο σωματικά, κουράζονται και πνευματικά. Ήταν ασκήσεις χαλάρωσης και για το σώμα και για το μυαλό. Οι παίκτες το ευχαριστήθηκαν και μπορεί να ξαναγίνει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook