Νέα στοιχεία για το \”σκάνδαλο Ρούμπι\” έρχονται στη δημοσιότητα, την ώρα που ο Μπερλουσκόνι δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την κυβερνητική του πορεία, παρά την παραπομπή του σε δίκη για συνέργια σε εκπόρνευση ανηλίκων και κατάχρηση εξουσίας.

Η ίδια η πρωταγωνίστρια του όλου σκανδάλου στις ανακρίσεις της, αποκαλύπτει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, βάζει σε πολύ δύσκολη θέση τον ιταλό πρωθυπουργό. \”Ο Σίλβιο ήξερε καλά ότι ήμουν ανήλικη, του το είπα εγώ όταν μου πρότεινε να μου δώσει σπίτι\”.

\”Παράλληλα, μου έδωσε πενήντα χιλιάδες ευρώ και με συμβούλεψε, για να ήμαστε καλυμμένοι, να πούμε ότι ήμουν ανιψιά του Μουμπάρακ\”, φέρεται να κατέθεσε, τον περασμένο Αύγουστο, η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα.

Δεν ανησυχεί…

Ο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι \”δεν ανησυχεί καθόλου για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ», αλλά από σεβασμό στην δικαιοσύνη, δεν θέλει να πει περισσότερα\”.

Πρόσθεσε ότι \”είναι βέβαιος ότι θα καταφέρει να ολοκληρώσει την πενταετή του θητεία, που ολοκληρώνεται το 2013\”.

Οι δικηγόροι του \”Καβαλιέρε\” και η συμπολίτευση αναμένεται να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα στην διάθεσή τους για να σταματήσουν την δίκη του \”Ρούμπι Γκέιτ\”.

Με πιθανή προσφυγή στο εφετείο ή και ειδική ψήφο του κοινοβουλίου, που θα μπορούσε να ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο, να αποφανθεί αν η αρμοδιότητα, της όλης υπόθεσης, είναι του ειδικού δικαστηρίου για πολιτικούς.

Όπως διαρρέει από το Μιλάνο, ο δικηγόρους του Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, φοβάται ότι αν τελικά η δίκη ξεκινήσει μπορεί να ολοκληρωθεί, όντως, σε χρόνο ρεκόρ: ακόμη και μέσα στον ερχόμενο Μάιο, με εκδίκαση της έφεσης τον Σεπτέμβριο.

…Και συνεχίζει να κυβερνά

\”Ο Καβαλιέρε επιθυμεί να κυβερνήσει άλλο ένα χρόνο, παγώνοντας την καυτή αυτή υπόθεση, διότι ξέρει καλά ότι, στην φάση αυτή, τα γκάλοπ δεν είναι και τόσο ευνοϊκά\”, γράφει η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο.

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να \”θωρακίσει\” την κυβερνητική του πλειοψηφία στη Βουλή, με νέες προσχωρήσεις από τον κεντρώο χώρο και τους ανένταχτους, ώστε οι εθνοπατέρες της κεντροδεξιάς, να φτάσουν τους 325, σε σύνολο 630.

Μετά, όμως, την παραπομπή, όλα μοιάζουν δυσκολότερα. Γκάλοπ του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7 δείχνει ότι κεντροδεξιά και κεντροαριστερά, είναι ουσιαστικά ισοδύναμες, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών: και οι δυο μεγάλες παρατάξεις, συγκεντρώνουν το 42%, ενώ ο κεντρώος \”Πόλος του Έθνους\”, είναι στο 10%.

Κάτι που εξηγεί τους μέχρι τώρα δισταγμούς του \”μίστερ τιβί\” να ταχθεί υπέρ της λύσης των πρόωρων εκλογών από τις οποίες μπορεί να μην προκύψει σαφής πλειοψηφία.

Όλη η αντιπολίτευση, στο μεταξύ, συνεχίζει να ζητά από τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης να παραιτηθεί. \”Δεν ασχολούμεθα με τις αμαρτίες, ούτε με τα αδικήματα, είναι δουλειά της εκκλησίας και της δικαιοσύνης. Δεν θέλουμε, όμως, η χώρα μας να είναι ακυβέρνητο καράβι και για το λόγο αυτό, ζητάμε άμεσα εκλογές\”, δήλωσε ο γραμματέας του \”Δημοκρατικού Κόμματος\”, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Μέρος, δε, της Καθολικής Εκκλησίας, ασκεί εκ νέου κριτική στις δημόσιες και ιδιωτικές πρακτικές του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. \”Οι γυναίκες, ακριβώς, τις οποίες χρησιμοποίησε, θα κληθούν τώρα να τον κρίνουν. Πρόκειται για θεία δίκη\”, γράφει το καθολικό περιοδικό Φαμίλια Κριστιάνα, με αναφορά στις τρεις δικαστίνες που επελέγησαν για την κατεπείγουσα εκδίκαση της υπόθεσης \”Ρούμπι Καρίμα\”.

nooz.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook