Οι υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν την πρώτη αντλία για παιδιά με καρδιακή ανεπάρκεια, προσφέροντας μια σημαντική θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς που είναι πολύ μικροί για να δεχθούν εμφυτεύματα ενηλίκων.

Η Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι η συσκευή από την γερμανική εταιρεία Berlin Heart θα χρησιμοποιείται για να διατηρούνται στη ζωή τα μικρά παιδιά έως ότου βρεθεί ένα μόσχευμα.

Πολύ λίγες ιατρικές συσκευές είναι ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των γιατρών και των χειρουργών οι οποίοι αντιμετωπίζουν παιδιατρικά περιστατικά απειλητικών για τη ζωή ασθενειών.

Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι σπάνια στα παιδιά και η συσκευή εγκρίθηκε στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος για σπάνια νοσήματα.

Στα νήπια, η τυπική αναμονή για εξεύρεση ενός καρδιακού μοσχεύματος υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες και σχεδόν το ένα στα τέσσερα άρρωστα μωρά πεθαίνουν περιμένοντας, σύμφωνα με την FDA.

Η καρδιακή αντλία για τα νήπια ονομάζεται Excor Pediatric System και κατασκευάζεται σε διάφορα μεγέθη για να προσαρμόζεται σε ασθενείς από τη νηπαική έως τη εφηβική ηλικία.

Η συσκευή αξιολογήθηκε σε μελέτη με 48 μικρούς ασθενείς, η οποία έδειξε πως σε όσους εμφυτεύτηκε, παρέτεινε τη διάρκεια της ζωής τους σε σύγκριση με όσους είχαν συνδεθεί με μηχάνημα όμοιο με τη συσκευή εξωσωματικής κυκλοφορίας του αίματος.

Την μελέτη χρηματοδότησε η FDA με τρεις χορηγίες συνολικού ύψος 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

(Τα Νέα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook