Ταλαιπωρία για τους 358 επιβάτες του πλοίου «Ιεράπετρα», το οποίο αφού απέπλευσε με πάνω από πέντε ώρες καθυστέρηση από το λιμάνι του Πειραιά, δεν κατάφερε να δέσει στα λιμάνια της Ικαρίας (Εύδηλο και Άγιο Κήρυκο) λόγω συγκέντρωσης των κατοίκων του νησιού στις προβλήτες πρόσδεσης.

Η ταλαιπωρία των επιβατών ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν το πλοίο «Ιεράπετρα» δεν ξεκίνησε το δρομολόγιό του για Σύρο-Εύδηλο-Αγ.Κήρυκο-Φούρνους-Καρλόβασι-Βαθύ στις 6 το απόγευμα όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά στις 23:35.

Αιτία ήταν η κατάληψη του καταπέλτη του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά από μέλη των εν Αθήναις συλλόγων Ικαρίας και Φούρνων, καθώς και ναυτεργατικών σωματείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντικατάσταση με το συγκεκριμένο πλοίο του «Νήσος Μύκονος», το οποίο αποσύρεται για την ετήσια συντήρησή του.

Έτσι επιφύλαξαν στο πλοίο «Ιεράπετρα» θερμότατη υποδοχή όταν έφτασε στο λιμάνι του Ευδήλου, καθώς είχαν καταλάβει την προβλήτα πρόσδεσης, με αποτέλεσμα το πλοίο να μην μπορεί να δέσει. Το ίδιο συνέβη και στο λιμάνι του Άγιου Κήρυκου.

Τελικά το πλοίο κατέπλευσε στους Φούρνους και μετά στο Καρλόβασι, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook