Τρία πρόσωπα, τη μητέρα, τη θεία και μια υπάλληλος του 29χρονου, που τελεί υπό κράτηση γα τη στυγερή δολοφονία της 24χρονη Γιούλα Οπόροκ από τη Μολδαβία, που διένυε τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και της 3χρονης κόρης της, συνέλαβε χθες βράδυ η Αστυνομία.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Νικολέτα Τυρίμου με βάση μαρτυρίες η Αστυνομία συνέλαβε τη μητέρα, 56 χρόνων, τη θεία, 54 χρόνων και μια 16χρονη που δούλευε ως μαθητευόμενη στο κομμωτήριο του υπόπτου.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» εναντίον των τριών διερευνούνται τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνεργασίας μετά τη διάπραξη κακουργήματος, καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ανέφερε η κ. Τυρίμου, φαίνεται ότι η 16χρονη μετά από οδηγίες της μητέρας του 29χρονου εισήλθε στο κομμωτήριο το οποίο ήταν κλειστό καθώς σε αυτό θα γινόταν έρευνες από την Αστυνομία, και πήρε από μέσα ένα σακάκι και ένα τσαντάκι που ανήκαν στον ύποπτο και παρέδωσε στην μητέρα του. Εγιναν έρευνες στα σπίτια και των τριών συλληφθέντων χωρίς να ανευρεθούν τα αντικείμενα.

Οι τρεις γυναίκες προσήχθησαν σήμερα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα κράτησης τεσσάρων ημερών.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης βοηθό υπεύθυνο του ΤΑΕ ΠΆΦΟΥ Μιχάλη Ιωάννου, στις 13 Δεκεμβρίου, μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος, και ενώ η αστυνομία είχε αποκλείσει το κομμωτήριο του 29χρονου υπόπτου για το διπλό φόνο, η 16χρονη ομογενής μετά από οδηγίες που δέχθηκε από τη μητέρα του ύποπτου, εισήλθε κρυφά στο κομμωτήριο ενώ αυτό φρουρείτο από αστυνομικό και κατάφερε να μεταφέρει εκτός του κομμωτηρίου το μπουφάν και το τσαντάκι.

Όπως κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ο εξεταστής της υπόθεσης, η 16χρονη ομογενής πήρε τα κλειδιά του κομμωτηρίου από τη μητέρα του 29χρονου υπόπτου και εισήλθε σε αυτό από την πίσω πόρτα. Μάλιστα για να μην γίνει αντιληπτή από τον αστυνομικό που βρισκόταν έξω από την κύρια είσοδο μπήκε στο κατάστημα έρποντας.

Ο εξεταστής της υπόθεσης σημείωσε ότι η αστυνομία αναζητεί ακόμα σημαντικά τεκμήρια του διπλού φονικού, όπως είναι το περίστροφο που χρησιμοποιήθηκε αλλά και ένα από τα κινητά του υπόπτου που υπολογίζεται ότι βρίσκονταν στο τσαντάκι που η 16χρονη πήρε από το κομμωτήριο και στη συνέχεια το παρέδωσε στη μητέρα και στη θεία του 29χρονου κομμωτή.

Ο Βοηθός υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου σημείωσε ότι με τις πράξεις τους οι τρεις ύποπτες έχουν επηρεάσει αρνητικά το έργο της 24χρονης Μολδαβής που βρισκόταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και της τρίχρονης κόρης της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook