Για παράνομη και άδικη απόλυση εργαζομένου μέλους του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, από γνωστή αλυσίδα οικιακών ειδών, κάνει λόγω με ανακοίνωσή του το σωματείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργαζόμενος απολύθηκε από την επιχείρηση με το πρόσχημα ότι δεν ήταν καλός υπάλληλος, μια αιτιολογία που κατά το σωματείο είναι ανεδαφική καθώς ο εργαζόμενος που… εντελώς ξαφνικά έγινε «τεμπέλης» , όπως αναφέρουν, εργαζόταν στην εταιρία 9 χρόνια!!!.

Μάλιστα 100 περίπου συνάδελφοί του, από τα δύο καταστήματα που έχει εργαστεί, δήλωσαν και υπέγραψαν ότι ο εν λόγω συνάδελφος ήταν υπόδειγμα συναδέλφου.

Στην καταγγελία του το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων αναφέρει ότι διευθυντές και αρκετοί προϊστάμενοί της γνωστής αλυσίδας διαμήνυαν προς τους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται να δεχθούν συνδικαλιστική δράση μέσα στην εταιρεία, όταν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν σωματειακή επιτροπή του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων.

Η συνδικαλιστική δράση του εργαζομένου, παρά τις «συστάσεις» των υπευθύνων της επιχείρησης αναφέρεται σύμφωνα με την καταγγελία, ως ο πραγματικός λόγος για την απόλυσή του.

Πάντως στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η επιχείρηση από την πλευρά της αναφέρει ότι προχώρησε στην απόλυση του εν λόγω εργαζομένου, ύστερα από προτροπές ακόμα και των ίδιων των συναδέλφων του.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους της επιχείρησης, να δώσουν δυναμικά τον αγώνα για ακύρωση της απόλυσης, για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Επίσης, καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τις σωματειακές επιτροπές, τα σωματεία του νομού, να καταδικάσουν τη στάση της επιχείρησης, να δείξουν την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους γιατί ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook