Σάλο εξακολουθεί να προκαλεί στη εκπαιδευτική κοινότητα του Ρεθύμνου το γεγονός ότι η εισαγγελία, με έγγραφο που έστειλε στο 3ο Γυμνάσιο, ζητά τα στοιχεία μαθητή που συμμετείχε στις  μαθητικές καταλήψεις του Οκτωβρίου.

Το έγγραφο στάλθηκε πριν 10 περίπου ημέρες στο Διευθυντή του Γυμνασίου, και ζητούσε τη διεύθυνση του σπιτιού συγκεκριμένου μαθητή, τον οποία κατονόμαζαν ως υπεύθυνο για φθορές που προκλήθηκαν στο σχολείο κατά τη διάρκεια των καταλήψεων.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ κ. Χρήστος Σουρουλής, μιλώντας στο Flashnews.gr έκανε λόγο για πρωτόγνωρο περιστατικό, τουλάχιστον για τα δεδομένα του Ρεθύμνου.

Μάλιστα χαρακτήρισε την κίνηση της Εισαγγελίας ως ύποπτη καθώς όπως αναφέρει

«η Εισαγγελία, αφού είχε το ονοματεπώνυμο του μαθητή, έχει και άλλους τρόπους για να βρει την διεύθυνσή του, αλλά προτίμησε να το κάνει μέσω της Διεύθυνσης του Σχολείου. Αυτό μάλλον για απόπειρα εκφοβισμού μοιάζει»

Καθηγητές μέλη της ΕΛΜΕΡ κατέκριναν το γεγονός και τόνισαν κατηγορηματικά, ότι τα όποια προβλήματα που αφορούν σε μαθητές θα πρέπει να λύνονται μέσα στη σχολική κοινότητα ενώ με ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι κανένα όνομα, κανενός μαθητή δεν θα δοθεί στην εισαγγελία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕΡ έχει ως εξής:

“Με αφορμή έγγραφο της Εισαγγελίας Ρεθύμνου, με το οποίο ζητούνται ατομικά στοιχεία μαθητή από σχολείο της πόλης μας και δεδομένου ότι τα στοιχεία αυτά ζητούνται σε σχέση με τη συμμετοχή στις μαθητικές καταλήψεις, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ θέλει να καταστήσει σαφή τα εξής:

1. Η λειτουργία των σχολικών μονάδων δε μπορεί να αποτελεί αρμοδιότητα του εισαγγελέα και της αστυνομίας. Όποια προβλήματα ανακύπτουν μπορούν να λυθούν μόνο εντός της σχολικής κοινότητας και πάντα μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο παιδαγωγικός ρόλος του σχολείου.

2. Θεωρούμε απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις με την απειλή ποινικών διώξεων και καταστολής. Καλούμε τους συναδέλφους και ειδικά τους διευθυντές των σχολείων να αρνηθούν να παρέχουν στοιχεία μαθητών που θα χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό το σκοπό. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ θα πράξει ότι είναι αναγκαίο για να στηρίξει ουσιαστικά τους συναδέλφους σε περίπτωση που ασκηθούν πιέσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

3. Θα είμαστε παρόντες για να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής της πολιτικής ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων, όπως απαιτεί ο ρόλος μας και η συνείδησή μας”.

Να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του σχολείου που έλαβε το έγγραφο από την εισαγγελία έχει αρνηθεί να δώσει τα στοιχεία του μαθητή, ενώ αμέσως ειδοποίησε την ΕΛΜΕΡ.

 

Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook