Σε ένα ματς όπου κυρίαρχο στοιχείο ήταν ο δυνατός αέρας που φυσούσε και η 20λεπτη διακοπή ρεύματος στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης κατάφερε να «σπάσει» το ρόδι για φέτος στις εκτός έδρας αναμετρήσεις και να πάρει κάτω από αντίξοες συνθήκες για ποδόσφαιρο μια πολύ μεγάλη νίκη μέσα στη Λιβαδειά κερδίζοντας τον Λεβαδειακό με 0-1.

Ο Καραγεωργίου στο 300 παιχνίδι του στους πάγκους κατάφερε και αυτός να σπάσει το δικό του ρεκόρ στη Λιβαδειά καθώς αυτή ήταν η νίκη νούμερο 100 στην καριέρα του Καβαλιώτη προπονητή.

Το ματς

Το παιχνίδι παρά τον δυνατό άνεμο που φυσούσε είχε καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες και ξεκίνησε ιδανικά για τον Εργοτέλη όταν στο 7΄ μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα του νεαρού Τζανακάκη από τα δεξιά ο Λισγάρας στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στο βάθος της εστίας του Κυριακίδη κάνοντας από νωρίς το 0-1 για τους «κιτρινόμαυρους».

Μετά το γκολ ο Εργοτέλης είχε ακόμη μια καλή ευκαιρία στο 23΄ σε εκτέλεση κόρνερ του Λεάλ που λόγω ανέμου η μπάλα κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα αλλά ο Κυριακίδης την έβγαλε δύσκολα και πάλι σε κόρνερ.

Από το 25΄ και μετά ο Λεβαδειακός πήρε τα ηνία του αγώνα και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το παιχνίδι με κλασικότερη αυτή του 27΄ με διπλή ευκαιρία από τον Βασιλείου και τον Ζουρούδη. Στην φάση αυτή του Λεβαδειακού απάντησε ο Εργοτέλης στο 36΄ με τακουνάκι του Κατσικοκέρη που πέρασε μόλις άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και μετά από δέκα λεπτά αγώνα τα «φώτα» έπεσαν στη Λιβαδειά και υπήρξε γενική συσκότιση. Οι πυλώνες άναψαν και πάλι μετά από δέκα λεπτά όμως ξανάεσβησαν και επανήλθαν και πάλι μετά από δέκα λεπτά.

Η διακοπή αυτή πάντως δεν φαίνεται να επηρέασε τις δύο ομάδες που μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και έχασαν εκατέρωθεν πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ. Ο Εργοτέλης απείλησε πρώτος στο 57΄ με τον Κυριακίδη να στερεί από τον Φραγκουλάκη το 0-2, για να απαντήσει ο Λεβαδειακός στο 63΄ με τον Ζουρούδη και στο 67΄ σε φάουλ του Μελισσά.

Στο 73΄ ο Λεάλ σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη , ενώ στο 91΄ ο Κατσικοκέρης έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του όταν μετά από το λάθος του Λισγάρα μετά την σέντρα του Μπέτο πήρε την μπάλα έκανε το σουτ αλλά ο Κυριακίδης που ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων του στέρησε το γκολ.

Λεβαδειακός (Γ. Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος (85\’ Γκρίμπιτς), Τομάς (68\’ Ναπολεόνι), Ζησόπουλος, Λισγάρας, Κουτσόπουλος (56\’ Σάντσεθ), Κόρμπος, Κοιλιάρας, Μελισσάς, Ζουρούδης, Βασιλείου.

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Πίρσον, Τζανακάκης (76\’ Ρέντζας), Χίμπλιγκερ, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Σαρρής, Σίλβα Ζούνιορ, Φραγκουλάκης, Κυριακίδης (95\’ Γιοβάνοβιτς), Κατσικοκέρης, Λεάλ (81\’ Μπέτο).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook