Τρυφερές στιγμές αλλά και σκηνές αγριότητας εκτυλίσσονται σε όλο το ζωικό βασίλειο. Τα ζώα, είτε ζουν ελεύθερα είτε στα εθνικά πάρκα και τους κήπους, προκαλούν τη συμπάθειά μας με τον τρόπο που συμπεριφέρονται, αλλά και τον φόβο, όταν αρχίσουν να καβγαδίζουν για σοβαρά ζητήματα όπως το φαγητό. Οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής πολλών ζώων αποτελούν αγαπημένο θέμα των φωτογράφων που τα παρακολουθούν επί μέρες προσπαθώντας να απαθανατίσουν ξεχωριστές τους στιγμές.

Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο γιατί πολλές φορές είναι εκτεθειμένοι σε άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά και στον κίνδυνο να τα εκνευρίσουν από την παρουσία τους και να δεχτούν επίθεση. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν την παιχνιδιάρικη πλευρά τους. Ακόμη και στις τίγρεις, που μπορεί να βλέπουν το ξεμάλλιασμα και σαν παιχνίδι.

Ο γορίλλας και το iPad

Υπάρχει κάτι παράξενο σε αυτή τη φωτογραφία. Ενας γορίλλας στον ζωολογικό κήπο του Κεντ, στη Βρετανία, περνάει την ώρα του με ένα iPad. Το ερώτημα δεν είναι τι ακριβώς κάνει με τη συγκεκριμένη ταμπλέτα ο γορίλλας ή πώς ενδεχομένως ανταποκρίνεται στα φωτεινά σχήματα και τις ενδείξεις της οθόνης, αλλά ποιος είναι εκείνος ο τρελός που έδωσε στο συμπαθέστατο θηλαστικό το ακριβό του iPad. Η απάντηση είναι ότι το μπιχλιμπίδι είναι ψεύτικο. Ο φωτογράφος θεώρησε ότι δημιουργώντας μια εικόνα όπου ο γορίλλας προσλαμβάνει ανθρώπινες νοητικές ικανότητες θα μαγνήτιζε πιο εύκολα τα βλέμματα. Αυτό άλλωστε ήταν απείρως ευκολότερο από το να οπτικοποιήσει πτυχές της ζωής του γορίλλα που δεν περιγράφονται εύκολα στην επιστημονική βιβλιογραφία.

\"\"

Το δέντρο με τις κατσίκες
Ούτε μία ούτε δύο, αλλά εννέα κατσίκες έχουν στριμωχτεί επάνω στα κλαδιά ενός δέντρου για να φάνε τους καρπούς του. Η εικόνα τραβήχτηκε στο Μαρόκο όπου φύεται το δέντρο αργκάν, το οποίο λέγεται και μαροκινό σιδηρόξυλο. Το αργανέλαιο είναι γνωστό για
τις καλλυντικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες.

\"\"

Πολικές… μπουρμπουλήθρες
Δεν είναι ο Ποσειδώνας που αφρίζει, αλλά μια πολική αρκούδα που αναδύεται μέσα στην απόλυτη γαλήνη. Ο φωτογράφος που τράβηξε την εικόνα σε ζωολογικό κήπο του Κεμπέκ στον Νοτιοανατολικό Καναδά, δεν ταξίδεψε έως τον Βόρειο Πόλο, αλλά ούτε βούτηξε στο νερό. Εριξε από τη στεριά την κάμερα μέσα.

\"\"


Άγρια ομορφιά

Κανείς δεν θα ήθελενα βρεθεί ανάμεσά τους. Δύο πανέμορφες τίγρεις έχουν αρχίσει τη μάχη για το ποια θα κερδίσει ένα θήραμα. Οι δύο τίγρεις ζουν στο Εθνικό Πάρκο Ρανθαμπόρ της Ινδίας.

(Τα Νέα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook