Πρώτα, πήρε την απόφαση. Αποφάσισε πως θέλει να σταματήσει να προσποιείται ότι δεν είναι η Τσέλσι Κλίντον. Κι έπειτα, την έκανε πράξη. Το βράδυ της Δευτέρας, η μοναχοκόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, και της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον, έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση ως «ειδική ανταποκρίτρια» στο ειδησεογραφικό μαγκαζίνο του NBC, «Rock Center». Οι κριτικές, ανάμεικτες: κάποιες δηλητηριώδεις, άλλες συγκαταβατικές κι άλλες συμπαθητικές.
Για την Αμερική, ήταν μια μεγάλη υπόθεση. Οχι μόνο λόγω του ονόματος που κουβαλάει η Τσέλσι. Δεν είναι άλλωστε το μόνο τέκνο διάσημης πολιτικής οικογένειας που φλερτάρει με τη δημοσιογραφία. Στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, το NBC, εμφανίζονται ήδη η Τζένα Μπους Χέιγκερ, κόρη του πρώην προέδρου Μπους, και η Μέγκαν ΜακΚέιν, κόρη του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν. Αλλά η Τσέλσι «πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της μένοντας ηθελημένα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και όντας άθελά της κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας». Ετσι το διατύπωσε η ίδια μιλώντας on camera στον παρουσιαστή του «Rock Center», Μπράιαν Γουίλιαμς.

 Πράγματι, ακόμα και όταν αποφάσισε να συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία της μητέρας της, τότε που η Χίλαρι μονομαχούσε για το χρίσμα των Δημοκρατικών με τον Μπαράκ Ομπάμα, δεν είχε μιλήσει ούτε μία φορά στον Τύπο. Ακόμα και σε έναν εννιάχρονο «ρεπόρτερ» σχολικής εφημερίδας είχε αρνηθεί να πει δυο λόγια, παρότι, όπως του είπε, τον έβρισκε γλυκούλη. Τι την έκανε λοιπόν να γίνει στα 31 της, παντρεμένη γυναίκα πια, από εχθρός, μέλος του Τύπου; Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η γιαγιά της από την πλευρά της μητέρας της, η Ντόροθι Ρόνταμ, που απεβίωσε τον Νοέμβριο.

Το θέμα στη ζωή, έλεγε η γιαγιά στην εγγονή, δεν είναι τι σου τυχαίνει, αλλά τι κάνεις με αυτά που σου τυχαίνουν• το να είσαι η Τσέλσι Κλίντον σού έτυχε, τώρα έχεις ευθύνη να κάνεις κάτι με αυτή την ευκαιρία. Κάπως έτσι, η κόρη του Μπιλ και της Χίλαρι, που δίνει δημοσίως την εντύπωση ότι είναι περισσότερο παιδί της Χίλαρι αλλά κατ\’ ιδίαν, λένε αυτοί που την ξέρουν, είναι «εντελώς παιδί του Μπιλ», αποφάσισε πως θέλει «μια ζωή με νόημα κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας». Η αλλαγή δεν έγινε ξαφνικά, την προετοίμαζε κάνα χρόνο τώρα, με ολοένα και περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις, οι περισσότερες για καλούς σκοπούς. Πλησιάζοντας το NBC, τους είπε πως ήθελε να γνωρίσει στο ευρύ κοινό κάποια από τα πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα που συνάντησε όταν περιόδευε στις ΗΠΑ μαζί με τη μητέρα της, για τις ανάγκες της προεκλογικής της εκστρατείας. Ενα τέτοιο πρόσωπο ήταν και η πρωταγωνίστρια του πρώτου της, δεκάλεπτου ρεπορτάζ, το βράδυ της Δευτέρας. Μια γυναίκα από το Αρκανσο, την ιδιαίτερη πατρίδα της Τσέλσι, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στα μη προνομιούχα, παραμελημένα παιδιά.
«Καλά προετοιμασμένη, αν και λίγο νευρική», βρήκε την Τσέλσι ο ιστότοπος Politico. «Λίγο αμήχανη μπροστά στην κάμερα και χωρίς τη δυναμική φωνή των περισσότερων ρεπόρτερ, αν και αυτό έδωσε στο κομμάτι της μια πιο φυσική χροιά», ήταν το σχόλιο της Αλεσάντρα Στάνλεϊ στους «New York Times». Πολύ πιο σκληρός ο Χανκ Στιούεβερ στην «Washington Post». «Είτε έχουμε κακομάθει με τις άπειρες γιγαντιαίες προσωπικότητες της TV ή αυτή η γυναίκα είναι ένας από τους πιο βαρετούς ανθρώπους της εποχής», σχολίασε. «Βρες τα κόλπα. Μάθε την τέχνη», τη συμβούλευσε ο Βερν Ντέι στο «Newday\’s». Μαμά, μπαμπάς και σύζυγος δεν έκαναν κανένα σχόλιο δημοσίως. Αλλά η Τσέλσι έχει δηλώσει πως η υποστήριξη όλων τους είναι δεδομένη και ανεπιφύλακτη.

(Τα Νέα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook