Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης ζητάει την αναβάθμιση του Παραρτήματος ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου σε Υποκατάστημα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο η ταλαιπωρία που αναγκάζονται να περάσουν χιλιάδες δημότες, ασφαλισμένοι του ΙΚΑ είναι μεγάλη καθώς για να εξυπηρετηθούν πρέπει να απευθυνθούν στο Κεντρικό ΙΚΑ Ηρακλείου.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο Δήμαρχος " Καθημερινά διεκπεραιώνεται μεγάλος όγκος συναλλαγών των πολιτών, εξυπηρετώντας την ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή μας, στην οποία δραστηριοποιείται ένας υψηλός αριθμός επιχειρήσεων, με πλήθος ασφαλισμένων στο ΙΚΑ. Μάλιστα, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου μας και ενόψει της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, οι ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών από το παράρτημα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου πρόκειται να σημειώσουν ραγδαία αύξηση "

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.