Δύο περίπου ημέρες μετά τη διαρροή φωτογραφιών στο διαδίκτυο, η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία που αφορούν την καινούρια SL. Το πρώτο που παρατηρεί κάποιος είναι ότι το νέο μοντέλο θυμίζει αρκετά την SLK.

Από το εμπρός μέρος ξεχωρίζουν η μάσκα και τα μεγάλα φωτιστικά σώματα με ενσωματωμένα φώτα LED. Στο πλάι, οι εισαγωγές αέρα είναι μεγαλύτερες κι έχουν πιο τονισμένα χρωμιομένα πλαίσια. Από το πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα φώτα LED και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό υπάρχουν φυσικά δερμάτινες επενδύσεις, οι οποίες συνδυάζονται με ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες. Επίσης, το νέο ηχοσύστημα περιλαμβάνει και ηχεία τοποθετημένα κοντά στα πόδια, ώστε να προσφέρει ακουστική αίθουσας συναυλιών.

Όπως και η προηγούμενη SL, έτσι και η καινούρια εφοδιάζεται με ηλεκτρικά ανοιγόμενη μεταλλική οροφή. Ωστόσο, πλέον το πλαίσιο της οροφής είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση βάρους έξι κιλών. Μπορεί αυτό να μην ακούγεται ιδιαίτερα σημαντικό, όμως συμβάλλει στη μείωση του κέντρου βάρους του αυτοκινήτου. Προαιρετικά η οροφή διατίθεται και με «ηλεκτροχρωμικό» τζάμι Magic Sky Control.

Το νέο μοντέλο θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η SL350 εφοδιάζεται με κινητήρα V6 3,5 lt ο οποίος αποδίδει 306 PS κι έχει μέγιστη ροπή 37,7 kgm. Για την επιτάχυνση 0-100 km/h η συγκεκριμένη έκδοση χρειάζεται 5,9 sec. Η πιο δυνατή SL500 έχει κάτω από το καπό ένα V8 σύνολο 4,7 lt το οποίο αποδίδει 435 PS κι έχει μέγιστη ροπή 71,3 kgm. Για τα 0-100 km/h αυτή η έκδοση χρειάζεται μόλις 4,6 sec.

Οι Γερμανοί βελτίωσαν και την οδική συμπεριφορά της SL, τοποθετώντας ανασχεδιασμένη ανάρτηση, ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης και αμάξωμα με εκτεταμένη χρήση αλουμινίου που αυξάνει την στρεπτική ακαμψία κατά 20%.

\"\"

\"\"

(car+speed)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook