Τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) για να συζητήσουν τι θα συμβεί με τα παράγωγα που είναι αποτιμημένα σε ευρώ στην περίπτωση που μια ή περισσότερες χώρες εγκαταλείψουν το ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires επικαλούμενο σχετικό υπόμνημα.

Στο εν λόγω υπόμνημα με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου που έχει στην κατοχή του το DJ, η διεθνής ένωση αναφέρει ότι θεωρεί απίθανη την διάσπαση του ευρώ, ωστόσο σημειώνει ότι πολλά μέλη της έχουν έρθει σε επαφή μαζί της λόγω των έντονων ανησυχιών για μια τέτοια έκβαση.

«Οι ενδεχόμενες συνέπειες διάσπασης του ευρώ είναι ουσιαστικές και οι ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις στα παράγωγα είναι καθοριστικής σημασίας για την αγορά παραγώγων», αναφέρεται στο memo.

Επιπλέον στο ίδιο υπόμνημα, η ISDA αναφέρει πως πολλές χώρες έχουν ήδη ετοιμάσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης, ενώ οι εποπτικές αρχές έχουν ζητήσει ήδη από ορισμένες τράπεζες να δώσουν αναφορά ως προς την προετοιμασία έκτακτου σχεδίου. Σημειώνεται ότι η ISDA έχει περισσότερα από 820 μέλη σε 57 χώρες.

«Η ISDA θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 3 μ.μ. ώρα Λονδίνου για να εξετάσει πιθανά σενάρια και να συζητήσει πως θα μπορούσε ο τομέας να ανταποκριθεί σε κάθε ένα από αυτά», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

capital

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook