To γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας (ΜΙ) και ο τηλεοπτικός παραγωγός Alessandro Dinitto, για λογαριασμό της ιταλικής Κρατικής τηλεόρασης RAI3 και του τουριστικού προγράμματος “Alle Falde del Kilimangiaro” πραγματοποίησαν  ενα ξεχωριστό ντοκυμαντέρ – ύμνο στη Κρήτη χρονικής διάρκειας 20 λεπτών, το οποίο προβλήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

 Δείτε το αφιέρωμα – ντοκυμαντέρ, ύμνο στην Κρήτη

Πρόκειται, όπως δημοσιεύει το traveldailynews.gr,  για τη σημαντικότερη τηλεοπτική τουριστική εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης, με θεαματικότητα που προσέγγισε το 1,5 εκατ. τηλεθεατών περίπου, ήτοι τηλεοπτικό μερίδιο 10% περίπου.

Το ξεχωριστό φυσικό κάλλος, τα μοναδικά τοπία, η παρουσίαση της ιστορικο-πολιτιστικής κληρονομιάς, τα ήθη και τά έθιμα των κατοίκων της αποτέλεσαν το δημιουργικό πλαίσιο στην ξεχωριστή παρουσίαση της σύγχρονης τουριστικής πραγματικότητας της Κρήτης.    

Παράλληλα ευρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας και άλλο ντοκυμαντέρ, αφιερωμένο στα νησιά του βορείου Αιγαίου (Λέσβος – Χίος – Σάμος), που κινηματογραφήθηκε πρό τριμήνου, με πρόβλεψη προβολής απο την ίδια εκπομπή περί τον Μάρτιο του 2012, ενώ προβλέπονται και για τις δύο παραγωγές επαναλήψεις μέσω ειδικών προγραμμάτων και καναλιών της δορυφορικής ιταλικής Κρατικής τηλεόρασης.

Η υλοποίηση των εν λόγω τηλεοπτικών παραγωγών ειναι προϊόν της αρμονικής συνεργασίας του ΕΟΤ Μιλάνου με τα ιταλικά ΜΜΕ, αλλά και της πολύτιμης στήριξης των περιφερειών Β. Αιγαίου, Κρήτης, Θεσσαλίας, της  Aegean Airlines και του Δήμου της Αίγινας.

Eξάλλου, η τηλεοπτικη σειρά έξι επεισοδείων “Sailing woman nel Dodecaneso” που αποτύπωσε με ιστιοπλοϊκό τη μαγεία των Δωδεκανήσων, προκειται να προβληθεί -εκτός των αλλων- στην αίθουσα Cinema Detour της Ρώμης στις 16 Δεκεμβρίου 2011.

Σε συνεργασία με το T.T.G-Italia, πραγματοποιήθηκε θεματικό riadshshow Σχολικού Τουρισμού, προβάλοντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν, μέσω ειδικών workshops που οργανώθηκαν στις πόλεις του Μιλάνου, της Βερόνας και της Πάδοβας απο 8 έως 11 Νοεμβρίου 2011 και με τη συμμετοχή πλέον των 150 εκπαιδευτικών συμβούλων, καθηγητών, δημοσιογράφων και επαγγελματιών τουρισμού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook