Χωρίς σχολικά βιβλία κινδυνεύουν να μείνουν 410 παιδιά με πρόβλημα μειωμένης όρασης, σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ το Υπουργείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να παρουσιάσει άμεση λύση στο πρόβλημα που αφορά την εκπαίδευση των παιδιών, ώστε οι γονείς θα πρέπει να καλύψουν μόνοι τους το ποσό που απαιτείται.

Επιβεβαιώνεται η μείωση των πιστώσεων που διαθέτει το Υπουργείο Παιδείας για την εκτύπωση σχολικών βιβλίων για τα παιδιά με μειωμένη και πλήρη απώλεια όρασης από την Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Ε. Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας εγγράφως σε συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ειδικότερα, στο έγγραφό της, η αρμόδια Υφυπουργός αναφέρει ότι «με τις αρ. 2/72753/3-11-2010 και αρ. 2/87671/16-12-10 αποφάσεις της 20ης Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους μεταφέρθηκαν πιστώσεις συνολικού ύψους 125.000 Ευρώ» για τα συγκεκριμένα σχολικά βιβλία, παρόλο που «για την εκτύπωση των ειδικών συγκραμάτων για ολόκληρο το σχολικό έτος, απαιτούνται περίπου 200.000 ευρώ».

Όπως προκύπτει, το επιπλέον ποσό που είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση των δαπανών εκτύπωσης σχολικών βιβλίων για μαθητές με προβλήματα όρασης είναι αδύνατον να καλυφθεί στην παρούσα στιγμή μέσω του κρατικού προϋπολογισμού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook