Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονη Φυσική και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» διοργανώνει το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και το Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών την ερχόμενη Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 2ου Γ. Λυκείου (Ι. Κονδυλάκη 32).

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Θεόδωρος Τομαράς με θέμα «Ο Κόσμος ο μικρός και ο μέγας».

Στην ομιλία θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση δύο εικόνων: Της εικόνας του κόσμου στο \”μικροσκόπιο\” και της εικόνας που βλέπουμε με το \”τηλεσκόπιο\”. Επίσης θα γίνει αναφορά τόσο για τα έσχατα συστατικά της ύλης και τις αλληλεπιδράσεις τους, όσο και για τη δομή του Σύμπαντος και την ιστορία του από τη στιγμή της Μεγάλης Έκρηξης μέχρι σήμερα.

Τέλος, θα γίνει μια φωτογραφική ξενάγηση σε επιλεγμένα σύγχρονα \”μικροσκόπια\” και \”τηλεσκόπια\” ανά τον κόσμο, με αναφορά στο τι ελπίζουμε να μας διδάξει καθένα από αυτά.
Στη συνέχεια μαθητές της Αʼ τάξης του Σχολείου θα παρουσιάσουν ένα δείγμα της δουλειάς τους στην ερευνητική εργασία με τίτλο:

«Έχασα το χρώμα απʼ τα φτερά μου για να πετώ πάνω από την έρημο… του Τσερνομπίλ – Γνωρίζω την Πυρηνική Ενέργεια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook