Στη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των φορέων των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής αναφέρθηκε η βουλευτής Ηρακλείου κα Μαρία Σκραφνάκη.

Η βουλευτής Ηρακλείου τόνισε ότι είναι ανάγκη να περιφρουρηθεί το δικαίωμα εργασίας του συνόλου των υπαλλήλων που υπάγονται σήμερα στους φορείς αυτούς, να μειωθούν τα ελλείμματα, όπως και το κόστος λειτουργίας των φορέων, για να σταματήσει πια ο Έλληνας φορολογούμενος και ιδιαίτερα αυτός που μένει εκτός της Περιφέρεια Αττικής, να επιδοτεί το ζημιογόνο σύστημα αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι ζημιές έχουν φτάσει στο ποσό των 3 δις 760εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εισπράξει εισιτήρια αυτό το χρονικό διάστημα, έχουν πάρει επίσης επιδοτήσεις από το κράτος την εξαετία 2004-2009, 728 περίπου εκατ. ευρώ, και ακόμη έχουν δανειστεί με την εγγύηση του Δημοσίου 1.601.002δις ευρώ, και όλα αυτά τα χρέη τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Τέλος η Βουλευτής τόνισε ότι, στο παρόν σχέδιο νόμου ρυθμίζονται τα θέματα του υπεράριθμου προσωπικού, με την μετάταξη, σε δύο φάσεις, περίπου 1.500 εργαζομένων, σε κενές θέσεις του Δημοσίου, και ευρύτερου Δημόσιου τομέα, και βέβαια οι μισθοί όλων, θα είναι σύμφωνοι με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκαν στη Βουλή.

Έτσι δεν αφήνονται οι υπεράριθμοι εργαζόμενοι στην τύχη τους, και μειώνεται το λειτουργικό κόστος των φορέων αστικών συγκοινωνιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook