Νέα Διοικητική Επιτροπή ανέδειξε πριν από λίγη ώρα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Μετά την εκλογική διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής εξελέγησαν οι:

Μηνάς Μελισσείδης, Α’ Αντιπρόεδρος,
Θωμάς Φορτετσανάκης, Β’ Αντιπρόεδρος,
Κωνσταντίνος Φαρσάρης, Οικονομικός Επόπτης,
Θανάσης Περισυνάκης, Γενικός Γραμματέας.

Mετά την πρώτη συνεδρίαση νέου Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Ηρακλείου ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Αλιφιεράκης μίλησε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η ομιλία του:

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου,

Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας. Θα ήθελα κατ’ αρχήν, να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και να ευχηθώ σε όλους σας μια επιτυχημένη, παραγωγική και αποτελεσματική παρουσία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη νέα μας σύνθεση, στην οποία συνυπάρχουν παλαιότεροι και νεότεροι συνάδελφοι, άρα συνυπάρχουν η εμπειρία και ο δυναμισμός. Και αυτό διότι, η θητεία αυτή είναι κομβική τόσο λόγω της άσχημης συγκυρίας όσο και για το μέλλον του φορέα που εκπροσωπούμε. Εύχομαι σε όλους μας καλή δύναμη γιατί μπροστά μας έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο.

Με τη σημερινή διαδικασία για την ανάδειξη της Διοικητικής Επιτροπής κλείνουμε το κεφάλαιο των εκλογών και ταυτόχρονα ξεκινάμε μια νέα θητεία, ένα νέο αναπτυξιακό κύκλο. Στόχος μας είναι να γίνει το Επιμελητήριο – Επιχείρηση στη διάθεση των μελών του. Με ανταποδοτικές δράσεις και αξιόπιστες προτάσεις που θα θίγουν ζητήματα που απασχολούν όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους.

Στις εκλογές αυτές οι επιχειρήσεις με τη μαζική τους προσέλευση, έδωσαν το μήνυμα ότι παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, παρά τις αντιξοότητες και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν έχουν καταθέσει ακόμη τα όπλα. Δεν έχουν χάσει την ελπίδα τους και παλεύουν χωρίς να παραιτούνται. Εμπιστεύονται ακόμη την επιμελητηριακό θεσμό. Εμπιστεύονται εμάς που μας στήριξαν και μας επέλεξαν. Σε αυτόν τον αγώνα τους, τους οφείλουμε να είμαστε συμπαραστάτες. Να σταθούμε πλάι τους. Να διεκδικήσουμε για αυτές.

Για την εκλογική αναμέτρηση θέλω να πω για την άλλη παράταξη και τον επικεφαλής, Βαγγέλη Καρκανάκη ότι είχαμε τις αντιπαραθέσεις μας αλλά ποτέ δεν ξέφυγαν της ευπρέπειας και της συναδελφοσύνης. Πιστεύω ότι ήταν μια σκληρή εκλογική αναμέτρηση, χωρίς πόλωση και αντιθέσεις, με ένα υψηλό επίπεδο εκλογικού αγώνα, και γι’ αυτό τον ευχαριστώ. Παρά της διαφορετικές μας ιδεολογικές αφετηρίες, θέλω να πιστεύω ότι όλες οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο μπορούν να συμβάλλουν στο να μετασχηματίσουμε το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε ένα υψηλού επιπέδου μηχανισμό στήριξης και ανάδειξης της επιχειρηματικότητας. Να υπηρετήσουμε δηλαδή γόνιμα και παραγωγικά τον επιμελητηριακό θεσμό. Με εποικοδομητική κριτική αλλά και με δημιουργικές προτάσεις. Εμείς είμαστε ανοιχτοί και συνεργάσιμοι με όλους.

Φίλες και φίλοι
Αγαπητού συνάδελφοι,

Κάνουμε σήμερα όλοι μαζί μια νέα αρχή. Με πίστη και αισιοδοξία. Αναλαμβάνουμε τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που υπάρχουν. Αναλαμβάνουμε με την πίστη ότι ο τόπος μας έχει ακόμα, μεγάλες δυνατότητες. Ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για την προώθηση μιας πραγματικά ανταγωνιστικής και δυναμικής οικονομίας, μιας υγιούς και αναπτυσσόμενης επιχειρηματικής κοινότητας. Στόχος μας είναι να δικαιώσουμε τις ελπίδες και να διαψεύσουμε τις αμφιβολίες. Γνωρίζουμε ότι η επιτυχία είναι ομαδική υπόθεση. Η επιτυχία αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου δεν είναι μόνο υπόθεση της διοικητικής επιτροπής. Το να πετύχουμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν δεν είναι ούτε προσωπικό ούτε παραταξιακό στοίχημα. Το να κάνουμε τη διαφορά, το να φέρουμε αποτελέσματα δεν είναι θέμα ολίγων. Είναι υπόθεση όλων μας.

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή αρχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook