Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο που μεταδίδεται διεθνώς δείχνοντας στρατιώτες να ξυλοκοπούν βάναυσα μία γυναίκα και έναν άνδρα διαδηλωτή στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες τραυματιστεί σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες σε τρεις ημέρες αναταραχής, συγκρούσεων και διαδηλώσεων κόντρα στο στρατό που κρατά τα ηνία μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ.

Στο βίντεο η γυναίκα σύρεται στο έδαφος από στρατιώτες και δέχεται χτυπήματα με ρόπαλα, γροθιές και κλοτσιές. Άγρια ξυλοκοπούνται στα πλάνα και άλλοι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους ζητώντας από το Στρατιωτικό Συμβούλιο να παραδώσει την εξουσία.

Η βία έχει επισκιάσει τις πρώτες βουλευτικές εκλογές που διενεργούνται μετά την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ υπό το βάρος της μαζικής εξέγερσης τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στους δύο πρώτους γύρους των εκλογών επιβεβαιώθηκε η κυριαρχία των ισλαμιστών, μετριοπαθών και μη, στην πολιτική ζωή της χώρας. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν συμμετέχει στις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ.

Η αιγυπτιακή κοινωνία είναι διχασμένη και ενώ πολλοί ακτιβιστές είναι εξαγριωμένοι από τη διαφαινόμενη επιδίωξη του στρατού να αγκιστρωθεί στην εξουσία, άλλοι στηρίζουν το Στρατιωτικό Συμβούλιο θεωρώντας ότι αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα στη δύσκολη περίοδο πολιτικής μετάβασης.

Στην πλατεία Ταχρίρ έχουν κατασκηνώσει εκατοντάδες διαδηλωτές και τα ξημερώματα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε άλλη μία έφοδος του στρατού και ξέσπασαν ξανά σκληρές συγκρούσεις.

Ο στρατός ουσιαστικά θα εξακολουθήσει να κυβερνά τη χώρα έως το επόμενο καλοκαίρι, όταν θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook