Πρόκειται για τον αντίπαλο της σειράς 1 της BMW και του επερχόμενου νέου Audi A3 Sportback, που ο CEO της Volvo επισήμως αποκάλυψε ότι θα παρουσιαστεί στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης!

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, αλλά και οι κατασκοπευτικές συγχρόνως φωτογραφίες του νέου μικρομεσαίου μοντέλου της Volvo, οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κυριολεκτικά έχουν κατακλύσει τον τελευταίο καιρό τον αυτοκινητικό ηλεκτρονικό –και όχι μόνο- τύπο. Σήμερα, ως επισφράγισμα όλων των παραπάνω, ο Πρόεδρος και Διευθύνον Σύμβουλος της σουηδικής εταιρείας, StefanJacoby, ήρθε στα πλαίσια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στον επικεφαλή της οργανωτικής επιτροπής του καταξιωμένου ευρωπαϊκού θεσμού «Car of theYear», HakanMatson, να επιβεβαιώσει, όχι μόνο την… ύπαρξη του εν λόγω μοντέλου, αλλά και τον ακριβή χρόνο της αποκάλυψής του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του προσεχούς Μαρτίου, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το νέο V40, όπως είναι τελικά η επίσημη ονομασία του (σημ.: οι έως τώρα πληροφορίες ανέφεραν πως θα ονομάζεται V30), είναι ένα premium 5θυρο οικογενειακό της μικρομεσαίας κατηγορίας, το οποίο δεν αποτελεί την 5θυρη παραλλαγή του γνωστού μας C30, αλλά ένα εντελώς νέο και «αυτόνομο» μοντέλο στη γκάμα της Volvo, το οποίο καλείται να αντιπαρατεθεί με τα ιερά τέρατα της κατηγορίας, όπως τη σειρά 1 της BMW και το Audi A3 Sportback, που πλέον βρίσκεται λίγο πριν την αντικατάστασή του.

\"\"

Επισήμως, μπορεί να μην υπάρχουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες ή στοιχεία (πέραν ασφαλώς της όχι και τόσο κατατοπιστικής φωτογραφίας που σας παραθέτουμε), το βέβαιο είναι όμως πως το νέο V40 θα κουβαλά πάνω του τα σχεδιαστικά γονίδια του επιτυχημένου στον τομέα αυτό S60, από το οποίο άλλωστε θα προέρχεται και το τροποποιημένο σε ότι αφορά τις διαστάσεις του δάπεδο που θα χρησιμοποιεί. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, το νέο V40 θα αποτελέσει στο εγγύς μέλλον τη «βάση» πάνω στην οποία θα «χτιστεί» ο αντικαταστάτης του υπάρχοντος C30.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες του V40, εξίσου σίγουρο πρέπει να θεωρείται το γεγονός πως η Volvo θα υιοθετήσει για μια ακόμα φορά τη λογική του downsizing. Υπό το πρίσμα αυτό, επομένως, κάτω από το καπό του νέου V40 αναμένουμε να δούμε, μεταξύ άλλων, τα γνωστά υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα άμεσου των 1,6 λίτρων της εταιρείας, που κατά πάσα πιθανότητα θα αποδίδουν 150 και 180 ίππους.

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook