Εν όψει της συμπληρώσεως (το Δεκέμβριο του 2013) εκατό ετών από την επίσημη Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και αντί (πρόωρου) απολογισμού, θέτω υπόψη σας τον παρακάτω προβληματισμό, θεωρώντας ότι η 50ετής συνεχής παρουσία μου στα Χανιά (από το Σεπτέμβριο του 1960 ασκούμενος δικηγόρος, δικηγόρος και τώρα συνταξιούχος δικηγόρος), μου επιτρέπει να γνωρίζω πώς συμπεριφέρονται οι εκάστοτε Κυβερνήσεις στην Κρήτη, σε σχέση με τις λοιπές περιοχές της Ελλάδας μας.

Τα φυσικά και πλουτοπαραγωγικά πλεονεκτήματα της Κρήτης είναι γνωστά . Η φύση βοηθά και εδώ γεννιούνται και ανδρώνονται, ίσως με τρόπο μαγικό, ηγέτες και ταλέντα , τοπικής , εθνικής και παγκόσμιας κλάσης, σε όλους τους τομείς !!

Θα ήταν λοιπόν αυτονόητο , οι Κρήτες να έχουν ίση μεταχείριση με τους άλλους Έλληνες όσον αφορά την κατανομή των εθνικών πόρων και των εκτελούμενων δημόσιων έργων .

Δυστυχώς, το μόνο έργο, που πράγματι επειγόντως χρειάζεται διότι θα λύσει χιλιάδες άλλα προβλήματα είναι ένας νέος, σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα ενώσει τη Σητεία με το Καστέλι Κισσάμου (ανασχεδιασμός του τμήματος Χανίων – Ηρακλείου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απόσταση σε χιλιόμετρα, κατασκευή εξ υπαρχής του μεγαλύτερου τμήματος και εκμετάλλευση του ήδη καλά σχεδιασμένου υπόλοιπου δικτύου).

Το έργο αυτό, όχι μόνο δεν γίνεται και δεν εντάσσεται αλλά ούτε μελετάται ή συζητείται !!!! (πώς δηλαδή θα έχομε ένα μεγάλο αεροδρόμιο, ένα μεγάλο λιμάνι, ένα μεγάλο εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων…., ένα……, ένα……, ένα …όταν ΔΕΝ έχομε ένα δρόμο ;;;)

Κατά συνέπεια, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, ενόψει του γεγονότος ότι κανένα κόμμα ΔΕΝ πρόκειται να συγκεντρώσει αυτοδύναμη πλειοψηφία ώστε να μπορεί να σχηματισθεί μονοκομματική Κυβέρνηση, κατά την άποψή μου, πρέπει να δημιουργηθεί στην Κρήτη, ένα νέο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, που θα ενισχύει το πλειοψηφούν κόμμα της Ελλάδας για να σχηματίσει Κυβέρνηση , με πολιτική βάση και προσδιορισμό τους χώρους των πάλε ποτέ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ , δηλαδή των δύο μεγάλων αστικών κομμάτων, η πολιτική των οποίων, σήμερα τουλάχιστον, ΔΕΝ διαφέρει….

Η στήριξη, λοιπόν, του πλειοψηφούντος στην Ελλάδα κόμματος, θα έχει ως προυπόθεση και πρώτο στόχο τη δημιουργία συγχρόνου δρόμου στην Κρήτη και την εν γένει ισόρροπη ανάπτυξης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Είναι καιρός να κοιτάξομε και να ψηφίσομε για την Κρήτη μας, τον τόπο και το σπίτι μας !!

Γιάννης Αρετάκης
Συνταξιούχος Δικηγόρος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook