Την παραχώρηση 15 στρεμμάτων στο χώρο όπου στεγάζεται η Γεωργική Σχολή Μεσαράς, προκειμένου να δρομολογηθεί η δημιουργία της Ενιαίας Σχολικής Στέγης της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας, αιτήθηκε ο Δήμος Γόρτυνας με σχετικό αίτημά του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Γόρτυνας επισκέφθηκε το Υπουργείο και είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα, Ανδρέα Κατζηλάκη, ζητώντας την παρέμβαση του προκειμένου το ΙΘΙΑΓΕ, στο οποίο ανήκει η εν λόγο έκταση, να παραχωρήσει τα προαναφερόμενα 15 στρέμματα που απαιτούνται.

«Ως γνωστό έχει ξεκινήσει η διαδικασία συγχώνευσης σχεδόν του συνόλου των δημοτικών σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας και συγκεκριμένα των δημοτικών σχολείων σε Μητρόπολη, Γκαγκάλες, Βαγιωνιά, Πλώρα, Άγιο Κύριλλο, Μιαμού, Χουστουλιανά, Βουρβουλίτη κ.α, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κατάλληλος χώρος που θα καλύψει τις ανάγκες στέγασης των μαθητών μετά τη συγχώνευση.

Θεωρούμε ότι στην περιοχή όπου στεγάζεται η Γεωργική Σχολή Μεσαράς, μπορεί να μας δοθεί μια έκταση περίπου 15 στρεμμάτων, σε χώρο δίπλα στο υπό ανέγερση Μουσείο.

Ο χώρος είναι κατάλληλος, για οικονομικούς αλλά και για εκπαιδευτικούς λόγους, ώστε να δημιουργηθεί μια Ενιαία Σχολική Στέγη, που θα μπορεί να στεγάσει το σύνολο των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας. Επειδή λοιπόν η έκταση αυτή ανήκει στο ΙΘΙΑΓΕ, αποστείλαμε σχετικό αίτημα στον Υπουργό Αγροτικής Αναπτυξης και Τροφίμων, τον κ. Σκανδαλίδη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκα τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, τον κ. Σπύρο Κατζηλάκη, όπου συζητήσαμε το θέμα και ανταπόκρισή του ήταν άκρως θετική.

Ευελπιστούμε το επόμενο διάστημα να έχουμε εξελίξεις, ώστε στη συνέχεια να αναζητήσουμε τρόπους χρηματοδότησης για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης, σχολιάζοντας το θέμα, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την θετική έκβαση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook