Την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην εισαχθούν από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος φοιτητές στο Τμήμα Τουριστικών επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης εξέφρασε προς την Υπουργό Παιδείας, με σημερινό έγγραφό του, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στο έγγραφο που απεύθυνε στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου, αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ο τουρισμός, ο μόνος πραγματικά βιώσιμος πυλώνας της οικονομίας μας, συμβάλει εδώ και δεκαετίες, ώστε αυτή η Χώρα να υπάρχει και να λειτουργεί.

Παρόλα αυτά, η συμμετοχή του τουρισμού στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν, έχει διαχρονικά υπάρξει δυσανάλογα αναντίστοιχη αυτών των επιδόσεών του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόφαση του Υπουργείου σας να μην εισαχθούν από το τρέχον Ακαδημαϊκό έτος φοιτητές στο Τμήμα Τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης, γεγονός που αποτελεί ένδειξη επικείμενης αδρανοποίησης – διακοπής της λειτουργίας του.

Αποτελεί, επίσης, κοινό τόπο η διαπίστωση ότι η πρωτόγνωρη δημοσιονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας έχει πλήξει καίρια και ενδεχομένως ανεπανόρθωτα την πραγματική οικονομία.

Είναι πρόδηλο ότι η μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων στη χώρας, η οποία ανέρχεται σε πρωτοφανή μεγέθη, οδηγεί πολλές επιχειρήσεις σε κλείσιμο.

Ο τουρισμός, είναι ο κλάδος εκείνος που μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας.

Ενώ, λοιπόν, θα περίμενε κανείς να υπάρχει ουσιαστική υπέρβαση για να αξιοποιηθούν οι τουριστικές δυνατότητες της Χώρας, να υπάρξει εκπαίδευση μελλοντικών στελεχών του Τουρισμού, διαφοροποίηση και κατάλληλη προβολή του τουριστικού προϊόντος της, η Κρήτη κινδυνεύει να απογυμνωθεί από τις ανώτατες τουριστικές σπουδές και να αφαιρεθεί το Τμήμα Τουριστικών επιχειρήσεων από τον χάρτη των ΑΕΙ της Χώρας.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση αυτή του Υπουργείου σας, η οποία θα βλάψει καίρια τον τουρισμό και την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης και για τους λόγους αυτούς παρακαλεί τις δικές σας προσωπικές ενέργειες για την ανάκλησή της».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook