Στην τοποθέτηση 45 περίπου μικρών κοντέινερ στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Γόρτυνας, προχώρησε η δημοτική αρχή, προκειμένου οι πολίτες να εναποθέτουν εκεί μπάζα αλλά και διάφορα άχρηστα ογκώδη αντικείμενα όπως στρώματα, παλιά έπιπλα, κλαδιά κτλ.

Μάλιστα ο Δήμος Γόρτυνας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καλεί τους δημότες κι όχι μόνο, να κάνουν χρήση των εν λόγο κοντέινερ, ώστε να μην μολύνουν το περιβάλλον.

«Επειδή είχε παραγίνει τελευταία το κακό με τους διάφορους ασυνείδητους που πετούσαν μπάζα, παλιά έπιπλα, στρώματα και κάθε λογής ογκώδη άχρηστα αντικείμενα, κυριολεκτικά όπου έβρισκαν, ακόμη και σε πρώην χωματερές που είχαν κλείσει και είχαν αποκατασταθεί, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην προμήθεια αυτών των κοντέινερ τα οποία και μοιράσαμε σε όλο το Δήμο Γόρτυνας.

Εκεί μέσα οι πολίτες μπορούν να ρίχνουν τα υλικά που θέλουν να ξεφορτωθούν, ώστε στη συνέχεια ο Δήμος να τα μεταφέρει σε κατάλληλο χώρο.

Επί της ευκαιρίας θέλω να κάνω για μια ακόμη φορά έκκληση προς όλους τους δημότες να μην πετούν σκουπίδια εκτός κάδων και να σέβονται το περιβάλλον.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά.» ανέφερε σε δηλώσεις του αναφορικά με το θέμα ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας Σταύρος Ξυλούρης, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του τομέα καθαριότητας του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook