Χθες, για δέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσείο Νάσιουτζικ άνοιξε την αγκαλιά του και υποδέχτηκε 500 παιδιά από ιδρύματα της Αττικής, που προσκλήθηκαν στη Χριστουγεννιάτική γιορτή του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Στη γιορτή συμμετείχαν παιδιά από τα ιδρύματα:
ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ΑΜΑΛΙΕΙΟ, ΑΡΤΟΣ & ΔΡΑΣΗ, ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ \”ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ\” – ΙΩΣΗΦΟΓΛΕΙΟ, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΣΤΕΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ, ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ, ΖΑΝΝΕΙΟ, ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS, ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ, ΦΙΛΟΘΕΗ \”Η ΑΘΗΝΑΙΑ\”, ΞΕΝΩΝΑΣ ΕΛΠΙΔΑ, ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – \”ΕΛΠΙΔΑ\”

\"\"

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πολλά παιχνίδια, δώρα, μουσική και τραγούδια περίμεναν τα παιδιά που κατέφθασαν στο Μουσείο Νάσιουτζικ γύρω στις 11 το πρωί.

Στην είσοδο τα υποδέχτηκαν ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του ενώ η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έπαιζε χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

\"\"

Στον κήπο του Μουσείου Νάσιουτζικ συναρπαστικά και δυναμικά παιχνίδια τράβηξαν αμέσως την προσοχή των παιδιών που με ενθουσιασμό σκαρφάλωσαν στον πύργο αναρρίχησης , άρπαξαν το rope adventure, ρίχτηκαν στον στίβο περιπέτειας και κατέληξαν στην soccer arena.

Το μεσημέρι, στη μεγάλη αίθουσα του Μουσείου Νάσιουτζικ, που φορούσε τα γιορτινά της, τα γεμάτα λιχουδιές τραπέζια περίμεναν τα παιδιά.

\"\"

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ήταν εκεί για να ευχηθεί στα παιδιά «Καλά Χριστούγεννα» και «Καλή χρονιά» και για να τους προσφέρει δώρα.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, αφού καλωσόρισε με αγάπη τα παιδιά, ευχαρίστησε από καρδιάς τον οικοδεσπότη της γιορτής, κύριο Γιώργο Νάσιουτζικ, και του πρόσφερε τιμητική πλακέτα για την πολυετή προσφορά του στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» καθώς εδώ και δέκα χρόνια, στέκεται στο πλευρό τους και κρατά την υπόσχεση που έδωσε στα παιδιά, να τους διοργανώνει κάθε χρόνο στο Μουσείο Νάσιουτζικ μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα τους μένει αξέχαστη, φροντίζοντας ο ίδιος προσωπικά, κάθε λεπτομέρεια της: να είναι οι αίθουσες υπέροχα στολισμένες, τα τραπέζια γεμάτα από λιχουδιές που αρέσουν στα παιδιά, το καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα πάντα συναρπαστικό.

\"\"

Η κυρία Βαρδινογιάννη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους καλλιτέχνες που ήταν εκεί για να απογειώσουν το κέφι των παιδιών με τα τραγούδια τους, το συγκρότημα ONIRAMA και το συγκρότημα ΜΑΝΟY-MANOY, τον Σάββα Πούμπουρα που παρουσίασε το πρόγραμμα καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη πραγματοποίηση αυτής της γιορτής:

Αμέσως μετά το γεύμα, η μουσική και τα τραγούδια ξεσήκωσαν τα παιδιά στη πίστα όπου χόρεψαν ως αργά το απόγευμα.

Εκτός από την Πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ήρθαν να γιορτάσουν μαζί με τα παιδιά και να τους ευχηθούν «Καλές γιορτές» πολλά μέλη του Συλλόγου, οι κυρίες Καίτη Βούτσελα, Ιωάννα Γκελεστάθη, Νούλη Μανώλη, Άννα Παναγοπούλου, Έλλη Τζανετάτου, Κέττυ Φιλιππίδου, κ.ά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook