Στην υπογραφή των συμβάσεων χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 900 και 1800 MHz προχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Δρ. Λ. Κανέλλος και οι επικεφαλής των εταιρειών Cosmote Vodafone – Πάναφον και Wind, κ.κ. Μ. Τσαμάζ, Γλ. Περσιάνης και Ν. Ζαρκαλής.

Ολοκληρώθηκε έτσι και επίσημα η διαγωνιστική διαδικασία αναδασμού (refarming) του φάσματος που σχεδίασε και υλοποίησε η ΕΕΤΤ

«Η διαδικασία αναδασμού του φάσματος στις ζώνες των 900 και 1800 MHz αποτελεί καθοριστική εξέλιξη για το μέλλον της κινητής ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα», δήλωσε ο Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής.

«Η χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στην κινητή τηλεφωνία πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού και το ισχύον ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Η διαγωνιστική διαδικασία, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την ΕΕΤΤ, αποτελεί παράδειγμα αποτελεσματικής και διαφανούς αξιοποίησης ενός σπάνιου εθνικού πόρου που απέφερε άμεσα δημοσιονομικά οφέλη, ύψους 380,50 εκατ. ευρώ. Στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δόθηκε επενδυτικός ορίζοντας σε βάθος 15ετίας», πρόσθεσε.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook