Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του προγράμματος “εορτάΖΩ και ψωνίΖΩ στο Ρέθυμνο” που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, για τον εορτασμό της Χριστουγεννιάτικης περιόδου 2011-2012.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου:
Μετά την εκδήλωση της Παρασκευής στην Αγία Φωτεινή του Δήμου Αμαρίου όπου 60 περίπου παιδιά γέμισαν το νηπιαγωγείο έπαιξαν, διασκέδασαν και πήραν δώρα (βιβλία) από τον Άγιο Βασίλη, σειρά είχαν τα Ακούμια του Δήμου Αγίου Βασίλειου όπου σε μια κατάμεστη αίθουσα τα παιδιά, οι μητέρες και οι γιαγιάδες παρακολούθησαν Θέατρο Σκιών την Παράσταση “Ο Καραγκιόζης και οι καλικάντζαροι” από τον Κρητικό Καραγκιοζοπαίχτη Νίκο Μπλαζάκη (δυστυχώς δεν κατορθώσαμε να έχουμε κοντά μας και τον αντρικό πληθυσμό του χωριού αλλά για του χρόνου θα σχεδιάσουμε μια εκδήλωση – βραδιά με τον Γεράσιμο....)

Την Κυριακή με 3 εκδηλώσεις συνεχίστηκε το πρόγραμμα του Εμπορικού Συλλόγου με : Δημιουργική Απασχόληση στο Κέντρο Νέων όπου οι μικροί μας φίλοι είχαν τη δυνατότητα να παίξουν, να δημιουργήσουν, να μαγειρέψουν....καθώς δυο βοηθοί του Άγιου Βασίλη τους βοηθούσαν να γράψουν τα γράμματά τους και να φτιάξουν τις Χριστουγεννιάτικες τους κάρτες.

Δίπλα ακριβώς μια άλλη βοηθός του τους μάθαινε τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής, και τα παιδιά δημιουργούσαν μόνα τους τα δικά τους Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια τα οποία και έπαιρναν ψημένα πριν φύγουν...όλος ο χώρος γέμισε με γιορτινές μουσικές και τραγούδια και με χαρούμενες φωνές παιδιών...και Μεγάλο party στην οδό Αρκαδίου με κεράσματα σοκολάτας, βουτήματα και Μάγο! Επίσης στην Επισκοπή του Δήμου Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων πραγματοποιήθηκε Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στην αίθουσα του Γυμνασίου με πάνω από 150 άτομα όπου παιδιά αλλά και μεγάλοι διασκέδασαν με ταχυδακτυλουργικά κόλπα από τον Μάγο και ο Άγιος Βασίλης πέρασε να παραλάβει τα γράμματα των παιδιών.

Την Τρίτη 20/12/2011 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (στην έξοδο προς Εθνικής Αντιστάσεως) οι καλικάντζαροι περιμένουν τα παιδιά μας να τα μεταμορφώσουν με γιορτινά σχέδια, ο τάρανδος θα είναι κοντά τους για στιγμές χαράς και κεφιού από τις 12.00 έως τις 14.00

Οι εκδηλώσεις όμως δεν σταματούν εδώ!!!!

Τετάρτη 21/12/2011 2 εκδηλώσεις : Στο Σπίτι του Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί Συναυλία με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε συνεργασία με τον Μουσικό Καρπό. Μια συναυλία Ευρωπαϊκού επιπέδου που δεν πρέπει να χάσει κανείς.!!!!

Όπως επίσης και στα Λιβάδια του Δήμου Μυλοποτάμου Χριστουγεννιάτικο party με καλικαντζαράκια, με δώρα για όλα τα παιδιά από τον Άγιο Βασίλη, face painting και μπαλονοκατασκευές.

Πέμπτη 22/12/2011 2 εκδηλώσεις : 2ο Δημοτικό Σχολείο όπου τα καλικαντζαράκια μεταμορφώνουν τα παιδιά με διάφορα γιορτινά σχέδια και ο χιονάθρωπος θα είναι εκεί μαζί τους για χορό και φωτογραφίες.

Σπίτι του Πολιτισμού Θεατρική Παράσταση αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.


Εκτός όμως από τις εκδηλώσεις ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου σε Πανελλήνια πρώτη, προχώρησε στην έκδοση ΔΩΡΟΚΑΡΤΩΝ.

Τη Δευτέρα 19/12/2011 οι ΔΩΡΟΚΑΡΤΕΣ όπου συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, παραδόθηκαν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο για την διάθεσή τους σε οικογένειες του Ρεθύμνου. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Ψαρουδάκης δήλωσε :

“Με αυτή την πρωτοβουλία,δείχνουμε διάθεση αλλά και τα αισθήματα αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας από την μία και από την άλλη ο συμπατριώτης Ρεθεμνιώτης που θα λάβει την ΔΩΡΟΚΑΡΤΑ μπορεί να επιλέξει τα προϊόντα που χρειάζεται, την ποσότητα, την ποικιλία αλλά και το χρώμα.

Προσφέροντας αυτή την επιλογή για ένα περίπου μήνα δεν θίγεται και δεν προσβάλλεται κανένας αντιθέτως διατηρείται η αξιοπρέπεια που η Κρητική Κοινωνία για χρόνια πολλά υπερηφανεύεται πως έχει ακόμα και στην φτώχεια !!!”


Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ με ΥΓΕΙΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και μην ξεχνάτε όλοι μαζί μπορούμε να :

“ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ !!! ” στηρίζοντας την Ρεθεμνιώτικη αγορά και τα καταστήματά μας.