Άγριες διαστάσεις παίρνουν οι συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Υεμένη.

Το απόγευμα της Τετάρτης ένας νεαρός διαδηλωτής έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών στην πόλη Άντεν. Ο Μοχάμεντ Άλι Αλουάνι, 21 ετών, ήταν ένας από τους δύο διαδηλωτές που χτυπήθηκαν από σφαίρες όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα στην προσπάθειά τους να διαλύσουν το πλήθος 500 ατόμων που είχε συγκεντρωθεί.

Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό ότι άλλος ένας διαδηλωτής, ο δεύτερος, υπέκυψε στα τραύματά του μετά τις συγκρούσεις στο Άντεν.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η αστυνομία άνοιξε πυρ και χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές στη συνοικία αλ-Μανσούρα.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν ενώ τέσσερα οχήματα πυρπολήθηκαν έξω από ένα κτίριο των δημοτικών αρχών.

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών σημειωθήκαν και στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι. Οι ταραχές σημειώθηκαν στην είσοδο του Πανεπιστημίου της πόλης όπου οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές επιτέθηκαν σε εκατοντάδες φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί και φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. Ένας αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές για να χωρίσει τις δύο ομάδες.

protothema.gr