Μπορεί αυτές οι κυρίες να είναι από τη φύση τους υπέροχες, αλλά δεν είναι τέλειες. Πολλές φορές έχουν θαμπό δέρμα, άγρια μαλλιά, σπυράκια ή πρησμένα μάτια, όπως και εμεις. Και εδώ έρχονται οι Colleen Creighton και Pasquale Ferrante –οι αυθεντίες του μακιγιάζ και των μαλλιών, πίσω από την εμφάνιση των αγγέλων. Μάθετε όλα τους τα μυστικά, κατευθείαν από την πηγή!

Προετοιμασία

1. Ενυδάτωση εκ των έσω… «Θα έλεγα ότι το νούμερο ένα μυστικό ομορφιάς είναι το ενυδατωμένο δέρμα. Χρειάζεται ενυδατική κρέμα, πολύ νερό και σωστή διατροφή», λέει η Creighton. «Πρέπει να τρώτε όσο πιο πολλά πράσινα λαχανικά γίνεται, που αποτοξινώνουν το σώμα και να πίνετε πολύ νερό. Να θυμάστε ότι το δέρμα σας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, έτσι ότι βάζετε στο σώμα σας, φαίνεται στο δέρμα».

2…και από έξω. «Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να σταματήσετε την ενυδάτωση, ειδικά όταν βγάζετε κάποιο σπυράκι. Γιατί τα βακτήρια παγιδεύονται στις πιο κάτω στιβάδες του δέρματος. Αν είστε ενυδατωμένες τους επιτρέπετε να βγουν στην επιφάνεια, όπου μπορείτε να τα απομακρύνετε». Η Colleen συμβουλεύει να αρχίζετε τη μέρα σας με ένα καλό ενυδατικό προϊόν. Η ίδια προτιμάει το Olio Lusso.

3. Ice, ice baby. Ποιο είναι το καλύτερο προϊόν για να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας, ενώ βοηθάει να ξεπρηστούν τα μάτια και το έχετε ήδη στο ψυγείο σας; Φυσικά ο πάγος! Σε πολύ πρωινές ή πολύ μεγάλες φωτογραφήσεις, η Colleen αναζωογονεί την επιδερμίδα των μοντέλων βάζοντας λίγα παγάκια σε μια πετσέτα και πιέζοντάς την ελαφρά για λίγα λεπτά πάνω στο πρόσωπό τους. Προσέξτε ιδιαίτερα όμως την περιοχή των ματιών.

4. Scrub. «To μεγάλο μυστικό μου είναι ότι πάντα χρησιμοποιώ ένα scrub για τα χείλη. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι φαίνονται γεμάτα και έχουν υπέροχο χρώμα». Το αγαπημένο της είναι το VS Pro Fx lip scrub and balm.

5. Prime-time. Αφού η επιδερμίδα είναι καλά ενυδατωμένη, η Colleen χρησιμοποιεί και ένα ενυδατικό primer, το οποίο κάνει τους πόρους να φαίνονται μικρότεροι.

6. Χαλαρώστε. Η Chanel Iman λέει ότι η make-up artist της δίνει συχνά να μασήσει μια παστίλια με οργανικά έλαια λουλουδιών που όπως λέει «σε βοηθάει να ηρεμήσεις, και ίσως να κάτσεις ακίνητη για λίγο».

Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε όλα τα μυστικά για ένα υπέροχο μακιγιάζ…

Make-up

1. Προσοχή στη μύτη. Οι περισσότερες από εμάς ξέρουμε ήδη πως πρέπει να βάλουμε concealer κάτω από τα μάτια ή σε τυχόν κοκκινίλες. Υπάρχει όμως ένα σημείο κλειδί που αφήνουμε. «Ακριβώς στη μύτη, κάτω από αυτή και στα ρουθούνια. Είναι πολύ σημαντικό να βάζετε εκεί concealer», λέει η Colleen. «Σβήνει τις κοκκινίλες στην περιοχή και κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο φρέσκο και πιο λαμπερό».

2. Μην το παρακάνετε. «Για να αποκτήσετε ένα φρέσκο look, το μυστικό είναι να χρησιμοποιείτε το σωστό προϊόν στη σωστή δόση. Εγώ βάζω ελάχιστο. Χρησιμοποιώ ένα σε μορφή κρέμας και το απλώνω με ένα σφουγγαράκι το οποίο έχω ψεκάσει με Evian. Χρησιμοποιώ μόνο δύο σταγόνες προϊόντος και μετά το απλώνω σε όλο το πρόσωπο».

3. Ζουμερά χείλη. Χρησιμοποιήστε τα δάκτυλά σας για να βάλετε κραγιόν, «γιατί με αυτό τον τρόπο το κραγιόν ξεφεύγει λίγο από τη γραμμή των χειλιών και έτσι τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα». Προσθέστε λίγο gloss στο κέντρο «για να φαίνονται πιο ζουμερά».

4. Τέλεια μάγουλα. «Βάλτε ένα ρουζ σε μοφή κρέμας στα μήλα, απλώνοντάς το με τα δάκτυλα».

5. Ηλιοκαμμένο look. Όταν βάζετε bronzer, προσπαθήστε να μιμηθείτε τον τρόπο που ο ήλιος αφήνει χρώμα στο πρόσωπό σας. Βάλτε μόνο «στη μύτη, τα μάγουλα, το πηγούνι και ίσως λίγο στο μέτωπο, εκεί που αρχίζουν τα μαλλιά».

6. Εντυπωσιακές βλεφαρίδες. «Χρησιμοποιείστε το ειδικό εργαλείο για να γυρίσετε τις βλεφαρίδες σας. Κάνει όλη τη διαφορά». Η Colleen χρησιμοποιεί πάντα αδιάβροχη μάσκαρα, όποια και να είναι η περίσταση.

7. Βουρτσίστε τα φρύδια. Βάλτε λίγη λακ σε μια οδοντόβουρτσα και μετά χτενίστε τα φρύδια σας για αποτέλεσμα που διαρκεί.

8. Το τέλειο φινίρισμα. Για να ανανεώσει το μακιγιάζ, η Colleen ξεκάζει τα μοντέλα με Evian σε σπρέι.

9. Φωτίστε. Χρησιμοποιείστε ένα highlighter στα ζυγωματικά, στο κόκκαλο των φρυδιών και στη γωνία των ματιών. Αυτό φωτίζει κατευθείαν το πρόσωπο.

(fashionlove)


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook