Ειδική σύσκεψη με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Νίκο Σηφουνάκη για το ζήτημα της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κισάμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι τέσσερεις βουλευτές του νομού Χανίων, κα Λίτσα Κουρουπάκη και κ.κ. Ευτύχης Δαμιανάκης, Σήφης Βαλυράκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νεκτάριος Κουμάκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και του Πράσινου Ταμείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κισάμου \” ο υφυπουργός κ. Σηφουνάκης επιβεβαίωσε την πολιτική του δέσμευση να προχωρήσει απρόσκοπτα η χρηματοδότηση της μελέτης από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 330.000 Ευρώ και ζήτησε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να επιληφθούν του θέματος και να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός της μελέτης κατακυρώθηκε στο ανάδοχο σχήμα μελετητών από την προηγούμενη δημοτική αρχή Κισάμου με την κα Σκουλάκη, ενώ η παρούσα δημοτική αρχή του Καλλικρατικού Δήμου προχώρησε από την πλευρά της σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιηθεί το έργο με την απαιτούμενη χρηματοδότηση, δυνάμει και ομοφώνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 540.000 ευρώ, με το Πράσινο Ταμείο να χρηματοδοτεί 330.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 210.000 ευρώ να προκύπτουν από ίδιους πόρους του Δήμου Κισάμου. Η σχετική σύμβαση με τους αναδόχους έχει ήδη υπογραφεί, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης έχει δεσμευθεί για συγχρηματοδότηση τμήματος του έργου που αφορά την ίδια συμμετοχή.

Εκ μέρους του Δήμου Κισάμου θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς βουλευτές, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δημοτικό μας Συμβούλιο για την στήριξή τους σε ένα τόσο σημαντικό έργο, που αποτελεί και το μεγαλύτερο ίσως αναπτυξιακό εργαλείο για την περιφέρεια του Δήμου μας, έχοντας θέσει ως προτεραιότητά μας τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

 Επόμενη ενέργειά μας θα είναι η επέκταση της μελέτης με υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης και για την Δημοτική Ενότητα Μηθύμνης, έτσι ώστε σε συνδυασμό με το ΣΧΟΟΑΠ Ινναχωρίου να ολοκληρωθεί το σύνολο του πολεοδομικού σχεδιασμού στον Δήμο Κισάμου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook