Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι έχουν κλείσει την οδό Χαλκοκονδύλη (από Πατησίων έως 3ης Σεπτεμβρίου) μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και έχουν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του κτιρίου που αναφέρει ότι «εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε».

Έξι εναερίτες της ΔΕΗ κατέβηκαν με σχοινιά από την ταράτσα του κτιρίου που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και ότι όλη η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει τη διαφωνία της με την περαιτέρω μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση ή εκχώρηση του management της ΔΕΗ «γιατί εάν συμβεί οτιδήποτε από τα παραπάνω με μαθηματική ακρίβεια ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει τρεις φορές πάνω την κιλοβατώρα».

Υποστηρίζει ότι «οι δομές της ΔΕΗ, τα ιδιοκτησιακά πάγια στοιχεία αλλά και οι παρεχόμενες εκτάσεις όπως ο υπόγειος πλούτος της, ο λιγνίτης και τα νερά στα φράγματά της, είναι περιουσία του ελληνικού λαού και δεν μπορούν ούτε ως σκέψη να ενταχθούν στο σχέδιο πωλήσεων της κυβέρνησης».

Για την ηλεκτροδότηση των νησιών

Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα ηλεκτροδότησης των ελληνικών νησιών από τουρκικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Πεταλωτής, απάντησε: «Είναι δεδομένο ότι το ρεύμα στα νησιά παρέχεται από σταθμούς της ΔΕΗ, υπάρχει ωστόσο διαβούλευση για έναν κώδικα προμήθειας από ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες όμως είναι δεδομένο ότι το ρεύμα που θα παίρνουν θα είναι και πάλι από ρεύμα της ΔΕΗ»

in.gr

Ο κ.Πεταλωτής επεσήμανε ότι την απελευθέρωση ενέργειας δεν την ζητά η τρόικα, αλλά είναι ένα ζήτημα που μας αφορά ως χώρα και τόνισε ότι γι' αυτό γίνονται και πολύ προσεκτικά βήματα. «Άλλο αν τίθεται ως ζήτημα εξόδου από την κρίση» πρόσθεσε.