Δύσκολες μέρες φαίνεται πως έρχονται στον ΟΦΗ όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι καθώς η σημερινή συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Νίκο Μαχλά ανέδειξε το γεγονός ότι αυτή την στιγμή με τα δεδομένα που υπάρχουν η ομάδα οδεύει ολαταχός για διοίκηση πρωτοδικείου.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ επιβεβαίωσε ότι έχει μιλήσει μαζί με το υπόλοιπο συμβούλιο με έναν επιχειρηματία που ενδιαφέρεται να πάρει την ομάδα αλλά τόνισε ότι οι συζητήσεις μαζί του έχουν παγώσει και δεν έχει υπάρξει νέα επαφή για να προχωρήσουν στις περαιτέρω συζητήσεις.

Ο Νίκος Μαχλάς αναφερόμενος στο χρέος της ομάδας είπε ότι μέσα από έναν οικονομικό έλεγχο που έχει γίνει αυτό φτάνει στα 6.300.000 ευρώ και ότι τα απαιτητά χρήματα αγγίζουν το 1,5 με 2,5 εκ. ευρώ ενώ πέρασε στην αντεπίθεση σε όσους τον κατηγόρησαν για λάθος τρόπο διοίκησης της ΠΑΕ υπογραμμίζοντας ότι η υφιστάμενη διοίκηση θα παραμείνει στη θέση τις για λίγες ημέρες ακόμη και στη συνέχεια θα παραιτηθεί σύσσωμη και αν δεν υπάρξουν άλλοι ενδιαφερόμενοι η ομάδα θα οδηγηθεί σε διοίκηση πρωτοδικείου για κάποιο διάστημα.

Ο Νίκος Μαχλάς ξεκίνησε τη συνέντευξή του, λέγοντας: \”Η συνέντευξη γίνεται προκειμένου να ενημερώσουμε τον κόσμο στο που βρίσκεται η ομάδα στον οικονομικό τομέα. Θα είναι κάτι σαν πρόλογος πριν τη γενική συνέλευση\” και στη συνέχεια απηύθυνε το λόγο στους δημοσιογράφους προκειμένου να θέσουν τις ερωτήσεις τους. Μαζί με τον Νίκο Μαχλά ήταν και τα μέλη του Δ.Σ. Χρήστος Μιχαλόπουλος και Αντώνης Κουτάντος.

Στην εισαγωγή του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ είπε: \”Όταν χρειάζεται να πούμε κάτι στον κόσμο, η ενημέρωση πρέπει να γίνεται συχνά και να μην ακούει ο κόσμος διάφορα αλλά να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα. Είμαστε μια ομάδα λαϊκής βάσης ο ΟΦΗ και πρέπει να δίνουμε λόγο σε όλο τον κόσμο.
Το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει μια φημολογία χωρίς λόγο και έχει πιάσει πανικό κάποιους ότι η ομάδα θα αλλάξει χέρια, πράγματα που ακούμε και εμείς οι ίδιοι, αλλά δεν τα βλέπουμε. Είμαστε ανοικτοί σε όλες τις προτάσεις, όποιος ενδιαφέρεται για αυτή την ομάδα, έχουμε βάλει στη ΓΣ θέμα και για εκλογές και όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα και αν την εγκρίνει η ΓΣ να στηρίξουμε την προσπάθεια των ανθρώπων που θα κάνει καλό στην ομάδα. Υπάρχουν ψίθυροι και κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το όνομά μου.
Απο την αρχή είχα πει οτι δεν παίζουμε το παιχνίδι κανενός. Η διοίκησή είχαμε πει οτι θα μείνει για να κάνουμε τις μετεγγραφές και να προχωρήσει η ομάδα. Δεν είχαμε πει οτι έχουμε τα χρήματα να σώσουμε την ομάδα. Είχα πει οτι την ομάδα δεν θα την παρατήσω, ακόμα και τώρα που έχει μπει το κεφάλι μου στο ντορβά και οι μεγαλύτερες ευθύνες βαραίνουν εμένα.
Αγωνιστικά η ομάδα πάει πολύ καλά. Οι παίκτες που έχει σήμερα η ομάδα στο 95% τους είναι πληρωμένοι και η ομάδα βγάζει μια υγεία απο όλους, απο τους παίκτες, τον προπονητή, τον κόσμο. Η προσπάθεια δεν έχει να κάνει με το εγώ του κάθε ενός. Προσπαθούμε να δώσουμε λύση και στα οικονομικά θέματα, που είχαν διογκωθεί τα χρόνια που ήμασταν στη Β\’ Εθνική. Με την απόκτηση του Αναστόπουλου και των παικτών τον Ιανουάριο πήραμε την άνοδο που όλοι θέλαμε. Φτιάξαμε το καλοκαίρι ένα ρόστερ που για εμένα είναι πάρα πολύ καλό και το βλέπετε στον αγωνιστικό χώρο και αν ήμασταν και πιο τυχεροί θα είχαμε περισσότερους βαθμούς.
Αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Δεν θα ρίξουμε αυτό το μέλλον για κανένα προσωπικό εγώ. Τον Δεκέμβρη που θα έχουμε τη ΓΣ, θα ήθελα να ξέρετε ότι η διοίκηση με τις δυνάμεις και τις δυνατότητές της έκανε ότι μπορούσε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Θα περιμένουμε να δούμε όλους αυτούς που αγαπάνε την ομάδα και λένε οτι αν φύγει αυτή η διοίκηση θα την στηρίξουν, ίσως επειδή δεν θέλουν εμένα. Μακάρι να βρεθούν αυτοί οι οποίοι θα την προχωρήσουν απο εκεί που θα την αφήσουμε εμείς. Μακάρι όλα αυτά που ακούμε να γίνουν πραγματικότητα και πάνε την ομάδα πιο ψηλά, εκεί που δεν μπορούμε να την πάμε εμείς.
Είμαστε ενωμένοι, ο κόσμος μας είναι αυτός που μας δίνει δύναμη και εύχομαι να συνεχιστεί και μετά τον Ιανουάριο. Όποιος ενδιαφέρεται, σε 10 ημέρες έχουμε εκλογές και είμαστε ανοικτοί σε όλους. Το χρέος της ΠΑΕ είναι 6,3 εκ τα άμεσα έξοδα 1,5 με 2,5 εκ ευρώ και πρέπει να το γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται για την ομάδα. Χωρίς σκιές χωρίς τίποτα, με ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν, μπορούν να το κάνουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές, τους προπονητές και τον κόσμο. Αυτή η ομάδα κοσμεί το πρωτάθλημα και θα την ήθελα να τη δω να ξεφεύγει απο τη μιζέρια και να χαιρόμαστε τις μεγάλες επιτυχίες που αξίζει. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να μην αφήνω καμία σκιά, γιατί δεν θέλουμε να αφήνουμε τίποτα. Είμαστε καθαροί και εγώ όπως ήρθα καθαρός και ατόφιος, έτσι και θα φύγω και θέλω να δω την ομάδα να πηγαίνει όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό είναι το μεγάλο όνειρό μου. Να ξεπεράσουμε ακόμα και τις επιτυχίες του παρελθόντος\”
τόνισε ο Νίκος Μαχλάς για να πει στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις:

\”Το οικονομικό μου ταβάνι ήταν δεδομένο και συγκεκριμένο. Είναι τιμή μου που από τα 12 είμαι στην ομάδα, αλλά ήμασταν ξεκάθαροι οτι δεν θέλαμε να αφήσουμε την ομάδα ακέφαλη. Κάποιοι ήθελαν να μας μειώσουν, αλλά ο ΟΦΗ ενώνει. Κάποιοι λένε οτι είναι στεναχωρημένοι με τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και αν είχαμε την οικονομική δυνατότητα θα βλέπατε πως θα ήταν ο προγραμματισμός. Με τα οικονομικά που υπάρχουν όμως δεν μπορείς να λειτουργήσεις τέλεια. Δεν φεύγεις στις δυσκολίες, αλλά συνεχίζεις να προσπαθείς. Αν πετύχεις θα κριθεί στον χρόνο. Όλοι όσοι ήταν στο συμβούλιο τους αγάπησα και να σταματήσουν να λένε οτι παίρνω αποφάσεις μόνος μου χωρίς να ρωτήσω κανέναν και δρω ανεξέλεγκτα. Όποιος έχει πρόβλημα να μου το πει. Ποτέ δεν έκανα κάτι απο το κεφάλι μου, πέραν των μετεγγραφών όπου εξουσιοδοτήθηκα. Το τμήμα μάρκετινγκ έκανε πέρσι εξαιρετική δουλειά, φέτος υπήρχε μια εταιρεία για το θέμα αυτό.
Τα παιδιά που ήταν και βοήθησαν θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα απο την καρδιά μου για τη μεγάλη τους βοήθεια. Η ομάδα θα προχωρήσει γιατί έχει τον κόσμο και δεν έχει ανάγκη απο κανέναν που θέλει να της κάνει κακό. Εγώ όσο μπορούσα και όσο μπορώ, θα είμαι κοντά και δεν αφήσω κανέναν να τις κάνει κακό. Αυτό το λέω για όσους σκορπούν τον πανικό και θέλουν να μας φέρουν σε δύσκολη θέση\”.

\”Η διοίκηση αυτή έφτασε εκεί που μπορούσε. Εγώ απο τη στιγμή που δεν έχω την οικονομική δυνατότητα ή κάποιους ανθρώπους να με εκπροσωπήσουν, συνεχίζω να ψάχνω. Έκανα επαφές με πολλούς ανθρώπους γιατί έπρεπε να βρεθούν άνθρωποι να στηρίξουν την ομάδα ή ακόμα να γίνουν και ιδιοκτήτες. Το ΔΣ θα παραιτηθεί πριν τη ΓΣ στις 30/12, μέχρι τότε θα περιμένουμε και θα πράξουμε αναλογα με τον Ερασιτέχνη και τους άλλους μετόχους\”.
\”Αν δεν έρθουν κάποιοι να βοηθήσουν, ίσως πάει η ομάδα στο πρωτοδικείο. Εγώ αν δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο πρέπει να φύγω. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν ήρθα για να κρατάω την ομάδα πάνω απο τις δυνατότητές μου. Για να εκλεγεί ένα καινούργιο σχήμα, θα πρέπει να το κάνουν οι μέτοχοι. Να εξηγήσουν όσοι θέλουν πως θα πάρουν την ομάδα, όπως κάναμε και εμείς όταν αναλάβαμε\”.

\”Δίνω το δικαίωμα σε όλους να γνωρίζουν τα οικονομικά της ομάδας, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε ή να φοβηθούμε. Να έρθουν να τα δουν και να θέσουν το ενδιαφέρον τους στη ΓΣ. Δεν έχω κάνει καμία συμφωνία με κανέναν και δεν θέλω κανείς να παίζει με το όνομά και την προσωπικότητά μου. Έχει γίνει οικονομικός έλεγχος απο κάποιους και το αποτέλεσμα είναι αυτό που τόνισα στην αρχή και όποιος θέλει, ας έρθει στη ΓΣ να κάνει διοίκηση και να τρέξει την ομάδα καλύτερα απο εμάς\”.

\”Συζητήσεις έγιναν, αλλά ήταν επιφανειακές, για να δούμε ποιος είναι και τι θέλει. Η όποια συμφωνία δεν θα είναι κάτω απο το τραπέζι, ενημέρωσα αμέσως το συμβούλιο και όποιος είναι και ενδιαφέρεται να έρθει. Έχω ζητήσει τη βοήθεια απο πολλούς και στο Ηράκλειο και στην Αθήνα και δεν πρέπει κανείς να σκεφτεί πονηρά. Δεν έχω ενημέρωση για ενδιαφέρον, όποιος θέλει να έρθει και να παρουσιαστεί. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος. Όσοι διαδίδουν οτι αν φύγει ο Μαχλάς θα έρθουν στην ομάδα, ας το κάνουν. Γιατί να κάτσω και ίσως να δημιουργώ πρόβλημα σε κάποιους που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Είμαστε επιτυχημένοι όχι 100%, αλλά 101% και είναι η πρώτη φορά που περιαυτολογώ\”.
\”Έχουμε κλείσει 13 προσφυγές σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και είναι κάτι που μας τιμά. Να λέτε τα αρνητικά, αλλά να αναφέρουμε και τα θετικά και αν υπάρχει μέλλον, έχουμε βάλει και εμείς το λιθαράκι μας. Όποιος ενδιαφέρεται, τα οικονομικά στοιχεία υπάρχουν, όπως και το πλάνο για τη νέα χρονιά που καλύπτει μέχρι και τον Φεβρουάριο. Ίσως και με 1 εκ να μπορεί να προχωρήσει η ομάδα, αλλά το χρέος απο πέρσι είναι αυτό που πρέπει να ρυθμιστεί και να μην έχει πρόβλημα η ομάδα στην αδειδότηση. Ποιο μαγαζί μπορεί να ξεχρεώσει σε ένα χρόνο; Εμείς έχουμε πλάνο τριετίας και με τη βοήθεια όλων θα μπορεί να λειτουργήσει. Έχουν βοηθήσει πολλοί την ομάδα και επιχειρηματίες και ο δήμαρχος και τα ΜΜΕ. Αν αυτά τα πράγματα είναι ενωμένα, τότε ίσως να μην χρειάζονται και μεγαλοεπενδυτές\”.

\”Ας δούμε και το άλλο πλάνο χωρίς εμάς, ώστε να καταλάβουμε την προσπάθεια που έχει γίνει. Αν θέλει να έρθει και δεν θέλει να είμαι στην ομάδα, ας έρθει.
Ο άνθρωπος ο οποίος ενδιαφέρθηκε ήταν ειλικρινής όπως και όποιος άλλος θέλει να έρθει να βοηθήσει. Δεν έχει υπάρξει όμως κάτι περισσότερο. Πολλοί αναφέρονται σε Ολυμπιακούς ή Παναθηναϊκούς. Εγώ δεν θα αφήσω κανέναν να πειράξει αυτή την ομάδα. Η ανεξαρτησία της δεν διαπραγματεύεται με κανένα κόστος, είναι κάτι που έχουμε καταφέρει και δεν θα το θυσιάσουμε με οποιοδήποτε ποσό. Όποιος έρθει θα πρέπει να το κάνει στο φώς. Που βρίσκει τα χρήματα, ποιος είναι και τι θέλει να κάνει, όπως κάναμε εμείς\”.

\”Δεν με ενδιαφέρει η θέση του προέδρου, αν θέλει κάποιος να βοηθήσει και εγώ πρέπει να βοηθήσω απο άλλη θέση, θα το κάνω και πάλι με το ίδιο κόστος. Έτσι δείχνουμε την αγάπη, βοηθώντας και όχι με λόγια\”.

\”Έχουν μείνει απούλητες μετοχές και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πληρωθεί ο φόρος που είναι 67 χιλιάδες και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί όποιος θέλει και μπορεί να αυξήσει το ποσοστό του όσο θέλει και να αγοράσει και τις άλλες. Η τιμή είναι 1,23 ευρώ και η αύξη του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι 1,75 εκ ευρώ\”.

\”Το πρωτοδικείο ίσως να είναι η πιο επικρατέστερη λύση. Δεν πιστεύω ότι θα έρθει κάποιος και ίσως η λύση να είναι το πρωτοδικείο, όπως γίνεται και στον ΠΑΟΚ. Είναι κάτι όμως που δεν μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό ακόμα. Δεν είναι η κατάλληλη λύση, αλλά κατά την άποψή μου εκεί οδεύουμε\”.

\”Είχαμε συζήτηση για το θέμα της αδειοδότησης, προβλέπω ότι δεν μπορεί στην οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα, ομάδες να πέφτουν κατηγορία. Θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και να πράξουμε το ίδιο. Προβλήματα τέτοια στο οικονομικό έχουν οι περισσότερες ομάδες. Συζήτησε το θέμα και ο κ. Μανταδάκης με την ΕΠΟ. Θα χρειαστούν χρήματα και ελπίζω ότι θα τα έχουμε ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την άδεια. Φέτος είναι σε 3 σκέλη, και συνολικά το χρέος που έχουμε για να μην υπάρξει πρόβλημα είναι συνολικά 1 εκ. ευρώ\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook