Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ Δήμων και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων  Ν. Λασιθίου είχε σήμερα συνάντηση  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης.

Ο Κ. Κουνενάκης ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου για τη βοήθεια που παρέχουν όποτε τους  έχει ζητηθεί και επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα των μελετών που αφορούν τους οικισμούς του Δήμου και οι οποίες θα πρέπει να ανατεθούν και να εκπονηθούν το συντομότερο  ώστε να ενταχθούν σε ένα  νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ  προς χρηματοδότηση.  Οι μελέτες αυτές έχουν σαν στόχο, όπως είπε, να συνδέσουν το εσωτερικό μέτωπο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου με το παραλιακό, ώστε να αναδείξουμε και άλλες ιστορικές και εθιμοτυπικές πτυχές  του τόπου μας προς όφελος του Τουρισμού.  Ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων  ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η προσωπική συμβολή όλων μας είναι ιδιαίτερα  καθοριστική  και μάλιστα ο τομέας της αρχιτεκτονικής είναι άξιος να δώσει μία νέα προσέγγιση και μια νέα αισθητική στο περιβάλλον. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ. Μανόλης Αβραμάκης  έθεσε τρία βασικά θέματα τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν αρχικά με τους Δήμους του Νομού Λασιθίου και στα οποία όπως είπε, ο σύλλογος  αρχιτεκτόνων μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά. Το πρώτο ζήτημα είναι η εκπόνηση των μελετών που προανέφερε ο Δήμαρχος , το δεύτερο  θέμα αναφέρεται στις  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το τρίτο  αφορά την υπογραφή πρωτοκόλλου Συνεργασίας  μεταξύ των Δήμων και του συλλόγου, καθώς επίσης και την πολεοδόμηση των οικισμών.

«Η συνεργασία μεταξύ των Δήμων και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων μπορεί να μεταφρασθεί στην πράξη σε τραπέζι μελέτης και σύγκρισης σε όλα τα πεδία δραστηριοποίησης των Δήμων συναφή με τη δραστηριότητα των Αρχιτεκτόνων» επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μανόλης Πεπόνης/Αρχιτέκτονας.

Μετά από την τοποθέτηση όλων των παρευρισκόμενων σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα συμφωνήθηκε να συσταθεί μία τεχνική αρχιτεκτονική επιτροπή η οποία θα συντάσσει τις δραστηριότητες  και στη συνέχεια θα δρομολογούνται προς έγκριση από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Κερούλης και Μιχάλης Σγουρός, η Δ/ντρια Πολεοδομίας κ. Σόνια Αλέξη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Λασιθίου κ. Μανόλης Αβραμάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Μανόλης Πεπόνης, η  Γραμματέας κ. Σχοινιωτάκη Κατερίνα, ο κ. Χουρδάκης Αντώνης-μέλος και ο κ. Καναβάκης Σταύρος /Μηχανικός-Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook