Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη διευκρινίζεται ότι οι διαδικασίες για την ανάδειξη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου ήταν άκρως δημοκρατικές και τηρήθηκαν στο ακέραιο τα όσα ορίζει η επιμελητηριακή νομοθεσία, μετά από διάφορα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο σε σχέση με τις διαδικασίες για την ανάδειξή της.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο σε σχέση με τις διαδικασίες για την ανάδειξη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ήταν άκρως δημοκρατικές και τηρήθηκαν στο ακέραιο τα όσα ορίζει η επιμελητηριακή νομοθεσία.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καταθέτει απλώς προτάσεις, και τις οριστικές αποφάσεις τις λαμβάνει το κυρίαρχο όργανο του Επιμελητηρίου, που δεν είναι άλλο από το Διοικητικό του Συμβούλιο. Υποσχέσεις έχουν δοθεί μόνο στους ψηφοφόρους μας, στους οποίους και λογοδοτούμε όλοι.

Επίσης δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπεισέρθουμε σε αντιπαραθέσεις για προσωπικές πικρίες ή προσωπικές φιλοδοξίες, κάποιων που με τον τρόπο τους αμαυρώνουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι τόσο πολλά και σοβαρά και δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους διενέξεις. Η επιχειρηματική κοινότητα αξιώνει ένα Επιμελητήριο αρωγό στον αγώνα που δίνει καθημερινά και το κατέδειξε περίτρανα με την συμμετοχή της στις εκλογές.

Όλοι μας πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και όλοι μας έχουμε ευθύνη των λόγων, των αποφάσεων και των πράξεών μας. Καθένας από εμάς επιλέγει τον τρόπο που θα δράσει αλλά και τα λόγια του και τα έργα του - πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα του Επιμελητηρίου και ο επιχειρηματικός κόσμος είναι αυτός που θα μας κρίνει στο τέλος.