Συχνό είναι το φαινόμενο παγετού επάνω στην επιφάνεια του αυτοκινήτου, κατά τους χειμερινούς μήνες. Τι θα πρέπει να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις και ποια μέτρα προφύλαξης μπορούμε να πάρουμε;

 Πολλά είναι τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν εξαιτίας του παγετού κατά τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα κομβικά σημεία, στα οποία, εάν επιδείξουμε την απαραίτητη προσοχή, μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη, να συντηρήσουμε το αυτοκίνητό μας καλύτερα και να πραγματοποιήσουμε ασφαλέστερα τις μετακινήσεις μας. Aς δούμε ορισμένα απλά πράγματα, που μπορούν να μας \”θωρακίσουν\” απέναντι στον πάγο.

Χρήση αντιψυκτικού υγρού
Βασικό και πρωτεύον ζήτημα για κάθε οδηγό (σε κάθε εποχή, αλλά πολύ περισσότερο στις ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας, όπως είναι ο χειμώνας και το καλοκαίρι) είναι η σωστή χρήση του αντιψυκτικού υγρού. Αυτό βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα σε αντίξοες συνθήκες (είτε πρόκειται για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, είτε για πολύ υψηλές).

Απαραίτητες ενέργειες κατά τη χειμερινή περίοδο
-Αντιπαγωτικό υγρό για κλειδαριές/μεντεσέδες και τσιμούχες
-Αντιπαγωτικό για καθαριστήρες
– Αντιθαμβωτικό σπρέι τζαμιών
– Αντιθαμβωτικό σφουγγαράκι
– Γάντια
– Καλώδια εκκίνησης ανάγκης

Προσοχή στους καθαριστήρες
Όταν οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές, όπως σε χιονόπτωση ή παγετό, είναι καλό κατά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου σας να σηκώνετε όρθιους τους καθαριστήρες. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε φαινόμενα κολλήματος των μάκτρων πάνω στο παρμπρίζ, λόγω του παγετού.

Προσοχή στην μπαταρία
Ο ρόλος της μπαταρίας είναι ζωτικής σημασίας για το αυτοκίνητο και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία, προκειμένου να είναι πάντα σε θέση να επιτελέσει το ρόλο της. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες η μπαταρία καταπονείται αρκετά. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται όταν ελέγχετε τα υγρά, γι αυτό θα πρέπει σε τακτά διαστήματα να συμπληρώνετε είτε με ειδικό είτε με αποσταγμένο νερό (εφ’ όσον είναι δυνατή η συμπλήρωση -συνήθως για μπαταρίες παλαιού τύπου). Αν η μπαταρία σας είναι ξηρού τύπου, δηλαδή δεν μπορείτε να συμπληρώσετε υγρά, θα πρέπει να την ελέγχετε σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσω της ειδικής ένδειξης (στο επάνω μέρος της), την οποία διαθέτουν οι περισσότερες μπαταρίες.

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook