Παρουσία του συνόλου σχεδόν των βουλευτών της ΝΔ, στελεχών και οπαδών του κόμματος, αλλά απόντος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς εγκαινίασε τα νέα γραφεία του κόμματος επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών προσωπικά, λέγοντας ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο και σύγχυση, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις πρωθυπουργικές διαψεύσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο, σε σύγχυση και δεν είναι τυχαίο που διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες σενάρια για εκλογές» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Μόνοι τους τα διαρρέουν και μόνοι τους τα διαψεύδουν. Χθες ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε άμεση προσφυγή στις κάλπες, λυπάμαι αλλά εγώ δεν μπορώ ούτε να τον πιστέψω ούτε να τον εμπιστευτώ».

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με τη δημόσια περιουσία ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «άλλο αξιοποίηση και άλλο ξεπούλημα και εκποίηση» και σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατίας έχει προτείνει από τον περασμένο Ιούλιο να αξιοποιήσει η Ελλάδα την αδρανή περιουσία του Δημοσίου για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης.

«Τη μια προσυπογράφουν αυτά που λέει η τρόικα, την άλλη καταγγέλλουν την τρόικα, τη μία εκπρόσωπος της τρόικας δηλώνει ότι πρέπει να πουλήσουμε τα πάντα, την άλλη ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι θα απαγορευθεί κάθε πώληση δημόσιας γης. Σήμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου έφθασε στο σημείο να με κατηγορήσει ότι ζήτησα τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να μπουν στο Μνημόνιο. Ποιον; Εμένα που ήμουν από την αρχή αντίθετος, που το καταψήφισα, που κατηγορήθηκα γι΄ αυτό. Τι να πει κανείς; Πρόκειται γα αληθινό παραλήρημα» είπε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στα νέα γραφεία του κόμματος ο κ. Σαμαράς είπε: «Εδώ και συμβολικά είμαστε στο νέο μας ξεκίνημα, από εδώ αρχίζει η πολιτική μας αντεπίθεση, η πολιτιστική αναγέννηση, η επιβεβαίωση ότι η ΝΔ είναι αληθινά λαϊκό κόμμα, ενωμένο και κοντά στον λαό, όχι κόμμα των ομάδων, των ομαδοποιήσεων και των κλειστών κυκλωμάτων».

in.gr